Nikol Kidman nije glumila u filmu Emira Kusturice zbog jedne stvari - BIGportal.ba
Ex Yu

Nikol Kidman nije glumila u filmu Emira Kusturice zbog jedne stvari

Oskarovka nije dobila ulogu kod našeg proslavljenog reditelja

Nikol Kidman, važi za jednu od najboljih glumica u Holivudu, što potvrđuju i njene uloge u filmovima i nagrade koje je osvojila. 

Rođena je 1967. godine na Havajima. Iako je slavu stekla kao Nikol, malo ko zna da je slavna glumica dobila na rođenju još jedno ime, Hokulani, što u prevodu znači “nebeska zvezda”. Ovo neobilno ime dobila je po slončetu koje je u Zoološkom vrtu u Honolulu, rođeno isti dan kada i ona.

Sa četiri godine, zajedno sa porodicom preselila se u Australiju. Prvu ulogu dobila je 1983. godine u filmu “Dani grmljavine” i tada je njena karijera krenula uzlaznom putanjom. 

Za film “Mulen ruž” 2002. godine dobila je prvu nominaciju, za koju je saznala tokom snimanju filma “Dogvil”. Ipak, iako te godine nije uspela da uzme zlatnu statuu, samo godinu dana kasnije Oskar je bio u njenim rukama i to za  glavnu žensku ulogu u filmu “Sati”.

Postala je prva australijanka koja je osvojila najprestižniju holivudsku nagradu. Nikol je trebala da glumi i u filmu “Beli hotel”, kod našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice, ali iako je sve bilo dogovoreno, zbog bombardovanja naše zemlje 1999. godine, do realizacije nije došlo.

Danas objavljeno

Sloba Radanović prisjetio se svog djetinjstva i neostvarenih želja

Vanja A

Nataša Bekvalac: Lakše ostavljam muža, nego cigarete

Vanja A

Ko je atraktivna partnerka slovenskog premijera o kojoj piše ceo region

Zeljka

Ostavite komentar