1. Oktobra 2020.

Niko više neće tolerisati kriminal i korupciju!

Big Portal

“To je pre svega stvar dogovora između političkih subjekata. Tako nešto se ne radi u medijima. Predlog sastava vlade, plan i program, predstavljaju se javnosti tek kada se postigne dogovor i artikulišu ciljevi i prioriteti. Sve ostalo je pomalo nedolično i opterećuje sve nas”, naveo je Krivokapić u autorskom tekstu za podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, najvažniji izazov u ovom trenutku je ekonomija, a “partizane i četnike, bjelaše i zelenaše” treba ostaviti da se, kako kaže, “teraju po šumama istorije”.

“Vratimo ih u knjige i naučne radove odakle su ih namerno izvukli političari propale ekonomije koji su svoju nesposobnost u ekonomskoj, ali i lošu nameru u pravnoj sferi pokrivali temama koje, ogroman deo stanovnika Crne Gore, realno ne opterećuju”, naveo je Krivokapić.

Aktuelna ekonomska situacija, ocenio je Krivokapić, u Crnoj Gori nije ružičasta i slikoviti govoreći, kaže, podseća ga na “veliki i siguran brod koji su dosadašnji vladari razvalili da bi svako plutao na svom, što većem, parčetu drveta”.

Crna Gora ipak ima toliko prilika za ekonomski oporavak da mu se, kako ističe, čini da je do smene vlasti došlo u poslednjem, ali još uvek dobrom trenutku.

Crna Gora je, ističe, idealno mesto za digitalne nomade.

“Work and Travel šanse treba shvatiti i metodično prihvatiti. Poljoprivreda prosto vapi za stvarnom podrškom i ozbiljan plan se mora što pre napraviti i sprovesti”, naveo je i dodao da je ono što može da obeća je da će nadzirati rad svakog ministarstva i to na dnevnoj bazi.

“Pratiću tok novca do poslednjeg centa. Zato sam već pokrenuo IT sektor”, naveo je Krivokapić i istič da je važno da sve političke partije prepoznaju ovaj novi momenat.

Za Krivokapića je idealno da u politiku ne bi trebalo da ulaze oni koji žele moć ili koji misle da su nesposobni za bilo šta drugo.

“U vladi nam trebaju ljudi koji ovakav zadatak doživljavaju kao veliku žrtvu, spremni da potroše značajno vreme svog života, svesni, koliko će, do svake sitnice, biti kontrolisani i od domaćih i od međunarodnih faktora”, naveo je.

Ističe da sujeta, vlastoljublje i slavoljublje će se pokazati kao veoma loši motivi za ovakav rad, a budući ministar umesto slave i novca, može lako zaraditi i zatvor ukoliko svojim radom sklizne u nezakonite radnje.

“Niko u Crnoj Gori, a ni u međunarodnoj zajednici, čiji smo realan deo, neće više tolerisati korupciju i kriminal ili nesposobnost. Nakon svih obavljenih razgovora u jedno sam siguran: povratka na staro nema! Oni koji se nadaju drugačijem ishodu grdno će se razočarani”, poručio je Krivokapić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare