Niko od članova iz Srpske nije došao na sjednicu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Niko od članova iz Srpske nije došao na sjednicu

Niko od članova iz Republike Srpske u Komisiji za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamenta BiH danas se nije pojavio na sjednici ovog parlamentarnog tijela.

Mirjana Marinković-Lepić, članica Komisije iz Naše stranke, izjavila je kako je indikativno da se niko iz RS nije pojavio na sjednici te da je neizvjesno kako će to uticati na sutrašnju raspravu u Predstavničkom domu, na čijem je dnevnom redu i budžet institucija BiH za 2021. godinu.

“Nas nije upoznao predsjednik Komisije ako je nešto poslano. Ali, ne vjerujem, jer bi nas predsjednik upoznao. Na Komisiji se traži prosta većina i mi smo mogli donositi odluke. Međutim, indikativno je da se nije pojavio ovaj dio članova. Zaista mislim da niko ne zna šta će se sutra dešavati”, kazala je Marinković -Lepić.

Članovi Komisije iz Republike Srpske (Dragan Bogdanić, SNSD; Mira Pekić, PDP; Jakov Galić, SP RS) nisu se obratili medijima nakon sjednice.

Na dnevnom redu sjedice Predstavničkog doma PSBiH, koja je zakazana za sutra, predviđena je rasprava o zakonu o budžetu institucija BiH za 2021. godinu, zbog čijeg su neusvajanje državne institucije na privremenom finansiranju.

Zbog novonastale situacije i najava blokada institucija, neizvjesno je hoće li budžet biti usvojen.

(N1)

Danas objavljeno

Ove zemlje žive normalno, kao da nema korone

M.

Dodik: Spasavanje američkih vojnika junački podvig

M.

Vučić: Prijateljstvo sa Turskom dodatna garancija stabilnosti

M.

Ostavite komentar