"Niko nikada neće reći da je Jokić sebičan, ali..." - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Niko nikada neće reći da je Jokić sebičan, ali…”

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun veruje da Nikola Jokić mora da bude agresivniji i više da šutira.

Meloun je govorio o utiscima posle pobede Denvera nad Orlandom kojom su Nagetsi prekinuli niz od dva poraza.

Jokić je na kraju završio sa 20 poena, 7 skokova i 4 asistencije, ali je u prvom poluvremenu bio izuzetno slab i donekle nezainteresovan.

“Danas sam mu rekao da ću uvek verovati da će doneti dobru odluku. On je odličan igrač, izuzetno je nesebičan, ali da bismo bili na vrhuncu on mora da šutne barem 15 puta po utakmici. Za njega je to izazov. Zbog načina na koji ga čuvaju protivnici on će iskoristiti svoju nesebičnost i doneti pravu odluku”, rekao je Meloun.

Nikola je u prethodna dva meča šutnuo ukupno 14 puta, što je navelo trenera Nagetsa da ozbiljno porazgovara sa njim pred meč sa Orlandom.

“Rekao sam vam da niko nikada neće optužiti Nikolu Jokića da je sebičan, ali on jednostavno mora da se postavi na određen način od samog početka, da bude agresivniji, da gleda ka košu. To otvara mnogo mogućnosti za sve ostale”, izjavio je trener Denvera.

On je bio zadovoljan time što je njegova ekipa prekinula niz od dva poraza.

“Pobeđivati u NBA ligi nije lako. Osetio sam energiju večeras, čak i od momaka sa klupe. To nisam osetio u Nju Orleansu. Svi su bili uključeni u meč večeras. Već imamo tri pobede na gostovanjima, a to nije lako”, istakao je Meloun.

Danas objavljeno

Srbija rutinski na pogon Petruševa

Vanja A

Aparat u Eriksenovom srcu ga sprečava da igra u Seriji A?

Vanja A

Italija bolja od Crne Gore, Belgija od Slovenije

Vanja A

Ostavite komentar