Niko nije želio da igra "idiota" iz Foresta Gampa - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Niko nije želio da igra “idiota” iz Foresta Gampa

Prošlo je 25 godina od kako je svet upoznao Foresta i saznao šta sve može da se napravi od škampa

Prošlo je 25 godina od kako je svet upoznao Foresta i saznao šta sve može da se napravi od škampa

Forest Gamp je jedan od najomiljenijih, neki će reći najboljih filmova svih vremena

Portret mladog čoveka koji je uz brojne poteškoće uspeo da preživi i doživi neverovatne događaje na velikom platnu je fantastično dočarao Tom Henks i za to nagrađen Oskarom.

Sećate se njegove Dženi, poručnika Dena i malenog Foresta, ali da li se sećate Bube, prijatelja iz vojske koji je želeo brod za lov na škampe?

Forest se tokom karijere u vojsci vezao za Bubu, mladića koji mu je pričao šta sve može da se napravi od škampa i koji mu je preminuo na rukama nakon ranjavanja.Ipak, ostala je njegova priča, Forestova poseta njegovoj porodici i kupovina broda za lov na škampe…

Bubu je igrao Mikelti Vilijamson, glumac koji nije bio prvi izbor reditelja i producenata. Robert Zemekis je prvo ovu ulogu ponudio Davidu Alanu Griru, reperu poznatom kao Ice Cube, komičaru Dejvu Šapelu… priča se čak da je i Tupak Šakur bio na audiciji, ali niko od njih nije želeo da igra Forestovog prijatelja.

Šapel je priznao da nije želeo da igra u filmu “koji neće uspeti”, a Ice Cube “nije želeo da glumi idiota”.

Vilijamson je pristao i iako vam se, sada kada gledate film čini da je njegov prikaz junaka predivan, topao i nevin, to se nije činilo drugim rediteljima kada je trebalo da ga angažuju.

Vilijamson je u jednom intervjuu otkrio da je na snimanju “Foresta Gampa” tražio od šminkera da mu naprave veštačku usnu kako bi lik bio potpun, a on govorio otežano. Ubrzo po završetku snimanja “telefon je prestao da zvoni, jer niko nije želeo da me angažuje kada tako izgledam”.

“Niko nije shvatao da nosim veštačku usnu u filmu i da sam ja glumac koji je pre toga snimio 11 serija. Trebalo je da se pojavim u emisiji Dejvida Letermana da bi agenti ponovo počeli da zovu”, ispričao je glumac.

Podsetite se ovog dvojca:

Danas objavljeno

Definicija mode i luksuza: Giorgio Armani “One Night Only” revija u Dubaiju

Vanja A

Šta uraditi u situaciji kada vaš suprug razgovara sa drugom ženom, a vama to smeta?

Vanja A

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Vanja A

Ostavite komentar