"Niko ne smije da se miješa u unutrašnje poslove Kine" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Niko ne smije da se miješa u unutrašnje poslove Kine”

Šef kineske diplomatije Vang Ji rekao je tokom sastanka sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom da niko ne sme da se meša u unutrašnje poslove Kine.

Kako je naveo, niko ne bi trebalo da se meša u politiku Kine “izmišljanjem laži i manipulacijama nekoliko zapadnih sila koje ne predstavljaju međunarodnu zajednicu”, prenela je Kineska medijska grupa.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora u Guilinu, u regionu Guangsi Džuang na jugu Kine, Vang je pozvao na saradnju sa Rusijom u borbi protiv pandemije koronavirusa i na jačanje veza.

Vang je takođe apelovao na sve zemlje da preispitaju osnovne principe Povelje UN i da uvežbaju istinski multilateralizam kako bi izgradile zajednicu sa zajedničkom budućnošću čovečanstva.

Vang je rekao da sankcije EU prema Kini krše međunarodno pravo, a kineska vlada odlučno štiti državni suverenitet, bezbednost i razvojne interese.

Prvobitna namera Kine o saradnji u borbi protiv kovida 19 je da razvija humanitarni duh, da omogući da se što više ljudi vakciniše i da izvuče društvo iz pandemije, rekao je Vang odgovarajući na pitanje novinara.

On je dodao i da Kina i Rusija istražuju načine za promovisanje uzajamnog priznavanja zdravstvenih uverenja za međunarodna putovanja.

Danas objavljeno

U saobraćajkama u Srpskoj za 7 mjeseci poginule 54 osobe

M.

Danas u Pragu neformalni Samit EU

M.

Svijet najbliži nuklearnom Armagedonu od kubanske krize

M.

Ostavite komentar