3. Juna 2019.

“Niko ne sme da vas bije”

Big Portal

Dvojica mladih Banjalučkih aktivista, Aleksandar Gluvić i Stefan Lazić, pokazali su da svi građani Republike Srpske nisu jednaki pred zakonom – oni koji javno podržavaju SNSD su “jednakiji” od ostalih.

Nakon što je prije nekoliko dana policija Banjalučaninu Vladi Paniću oduzela transparent na kome je pisalo “Tegeltija – ostavka!” i uručila mu prekršajnu prijavu, Gluvić i Lazić izveli su nesvakidašnji eksperiment.

Oni su na svom transparentu napisali: “Podrška SNSD-u” i nesmetano, naočigled policije, prošetali glavnim gradskim trgom, na kome se do kraja prošle godine svakodnevno okupljala “Pravda za Davida”.

Dodajući dvotačku ispred slova “D”, Gluvić i Lazić su napravili smajli i  tako pokazali da ne misle ozbiljno kada je riječ o podršci SNSD-u, stranci koja već 13 godina vlada u Republici Srpskoj, a posljednje dvije godine, zloupotrebljavajući državne institucije, otvoreno progoni građane koji je kritikuju.

Ovim eksperimentom, kako ističu u objavi na Fejsbuku, pokazali su da se kritika vlasti u našem društvu ne toleriše.

– Večeras smo Lazić i ja odlučili napraviti mali eksperiment, kako bismo vidjeli da li će organi reda oduzeti i transparent sadržaja kojeg vidite na fotografiji. Šta se desilo? Ništa. Slobodno smo šetali gradom naočigled policije i niko nam nije ni prišao, a kamoli oduzeo transparent, napisao je Aleksandar Gluvić na Fejsbuku.

Dakle, vlast je dozvoljeno javno hvaliti, ali ne i kritikovati!

To se vidjelo i posljednjih dana, kada je policija ponovo privodila članove grupe “Pravda za Davida” i u više navrata im uručila prekršajne prijave. Nekima i samo zbog toga što su uzviknuli: “Pravda za Davida!”

izvor: ISTINITO

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Zoran T.
Zoran T.
4 godine prije

Svaka čast momci.