"Niko ne može ono što Bogdan može" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Niko ne može ono što Bogdan može”

Bogdan Bogdanović je istakao kandidaturu za titulu najboljeg šestog igrača u NBA ligi.

To piše Džastin Frid, autor portala Golden Gejt sports, koji navodi da su Sakramento Kingsi izgledali “mrtvi” posle pet poraza na otvaranju sezone, a naročito posle povreda Dierona Foksa i Marvina Beglija.

“Uzlet Bogdanovića je pomogao timu da podigne glavu iznad vode. I ne samo to, Kingsi su postali jedan od najvrelijih timova u ligi, sa šest pobeda na osam utakmica. Ta dva poraza su pretrpljena od Lejkersa i Reptorsa, sa ukupno šest poena razlike“, navodi Frid.

On piše da su se mnogi zabrinuli za sudbinu Kingsa posle povrede Foksa.

“Postoji malo igrača u ligi koji mogu da nadomeste njegovu brzinu i energiju, tako da nije na vidiku bilo idealne zamene za njega. Ipak, Bogdanović je preuzeo odgovornost i nadomestio taj gubitak bolje nego što je iko mogao da pomisli
“, istakao je Frid.

Prema njegovim rečima, veliki posao je uradio Kori Džozef, koji je uleteo kao startni plejmejker.

“On je zabeležio rekord karijere sa 14 asistencija protiv Finiksa. Da, on je bio solidan, ali je zato Bogdanović zasijao. Srbin je igrao više od 30 minuta u svakoj od četiri utakmice koje je Foks propustio i to kao prvi čovek koji ulazi sa klupe. Na tim mečevima je beležio nešto više od 21 poena po utakmici, uz 8 asistencija, uključujući i rekordan 31 poen u duelu sa Finiksom”, ističe Frid.

Naveo je i da se Bogdanović pokazao kao krucijalan igrač u uspesima Kingsa.

“Njegova polivalentnost je nešto što ne može da izjednači bilo koji igrač u sastavu. On je efikasan šuter sa krila, ali je postao još važniji zbog svoje veštine organizacije igre. On je uvek bio potcenjen dodavač, a ni njegov pregled igre nije toliko istican u prvi plan. Bogdanović je više od šutera. On je polivalentan igrač sposoban da odigra sve od “jedinice” do “trojke”. Sa i bez Foksa, Kingsima je takav igrač neophodan. Iako je tek početak sezone, Bogdanović se kandiduje za najboljeg šestog igrača lige, a u konkurenciji ima Lua Vilijamsa, dvostrukog osvajača, koji je fenomenalno startovao sezonu u Klipersima“, piše Frid.

Danas objavljeno

Fajnal-for Eurolige u Beogradu?

Vanja A

Atalanta kažnjena zbog rasizma

Vanja A

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Ostavite komentar