Niko ne može da vaga ko je a ko nije branilac Republike Srpske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Niko ne može da vaga ko je a ko nije branilac Republike Srpske

Niti Dodik niti bilo ko ne može da ima tu privilegiju da vaga ko je branilac a ko nije branilac Republike Srpske, ko je patriota a ko nije. Ja njemu ništa ne osporavam, ali patriote nikad nisu samo u jednoj stranci, kaže Šarović. Upitan da li postoji kalkulacija da SDS…

  • Niti Dodik niti bilo ko ne može da ima tu privilegiju da vaga ko je branilac a ko nije branilac Republike Srpske, ko je patriota a ko nije. Ja njemu ništa ne osporavam, ali patriote nikad nisu samo u jednoj stranci, kaže Šarović.

Upitan da li postoji kalkulacija da SDS ostane i u narednom sazivu Savjeta ministara, Šarović u intervjuu Nezavisnim kaže da je mišljenja da su tu malo razbuktali neka razmišljanja.

“Malo smo prosto javnost uzburkali tim pričama da bismo…”, kazao je on, potvrđujući da su tu svjesno “ubacili crva”.

“Naravno, mi želimo da budemo živa stranka koja proizvodi događaje. Mi ne treba stalno nešto da se branimo, naprotiv, to je najgori način bavljenja politikom. Želimo malo da imamo inicijativu, da neke stvari provociramo. Možda bi neko radije da mi s naša četiri poslanika budemo zaleđeni i da se ni u šta ne petljamo. Ja mislim sasvim drugačije. Razgovaraćemo sa svima o svemu i vidjećemo dokle možemo da dobacimo u toj priči. Mi smo u parlamentu BiH i u NS RS da promovišemo svoje ideje i da, ako je ikako moguće, osvajamo vlast, a preko vlasti implementiramo našu politiku i mijenjamo društvo nabolje”, rekao je Šarović.

Da li će voditi stanku u približavanju ili udaljavanju od SNSD-a i Milorada Dodika, Šarović je rekao da nema razloga da SDS i SNSD nemaju neku vrstu međustranačkog dijaloga u vezi s važnim stvarima.

“Iskazali smo spremnost da u određenim pitanjima koja su od interesa za RS zajednički branimo interese RS i u NS RS i u parlamentu BiH, a da ne moramo biti dio bilo kakve koalicije. Mislim da je to korektan i principijelan stav SDS-a. Niti Dodik niti bilo ko ne može da ima tu privilegiju da vaga ko je branilac a ko nije branilac RS, ko je patriota a ko nije. Ja njemu ništa ne osporavam, ali patriote nikad nisu samo u jednoj stranci. Podržaću sve što on predlaže ako je od interesa za RS, po nekom mom viđenju. Ali ne moramo da budemo u koaliciji. Previše dubokih jazova među nama je bilo proteklih godina da bismo mogli sad da kažemo da ćemo u koaliciju. Mislim da to u ovom trenutku nije realno. Mislim da pametni ljudi to razumiju”, kazao je Šarović.

Na pitanje šta će mu biti prvi korak nakon izbora za predsjednika SDS-a, Šarović odgovara da će tu biti puno koraka, tokom cijele godine.

“Predstoji nam u narednih nekoliko sedmica i mjeseci popunjavanje strukture. Moje očekivanje je da taj proces neće previše trajati. Paralelno s tim, pripremaćemo se za neke druge političke stvari koje se ne tiču unutrašnje organizacije, kao neka priprema za predstojeće lokalne izbore, kao sljedeći najvažniji cilj stranke”, rekao je Šarović.

Govoreći o neuralgičnim tačkama u stranci, on kaže da postoje sredine u kojima će morati da rješavaju neke unutrašnje stvari.

“Posebno mislim na Doboj, Bratunac i neke sredine koje čak nisu učestvovale na izborima, a radi se o važnim sredinama. Pokušaćemo da pomognemo našem članstvu u Doboju da se konsoliduje, da dobije organe i rukovodstvo jer se radi o prevažnoj sredini za našu stranku. Ova sredina važna je i za neke druge stranke, tako da je nećemo prepustiti slučaju, i ja sam spreman da radim na tome”, kazao je Šarović.

On kaže da u SDS svima pruža ruku kao i onima koji su iz nekog razloga izvan SDS da budu jedan tim.

“Priželjkujem da svi možemo biti jedan tim i sa svoje strane pružam ruku njima, ali i svim onim drugim koji su iz ovog ili onog razloga izvan SDS-a, bilo da su ga napustili ili su na drugi način vani, uključujući i one koji su razočarani, posebno mislim na one koje možemo nazvati SDS prvoborcima. Ja vrata želim otvoriti, jer je to stranka svih nas”, kaže Šarović.

BN TV

Danas objavljeno

Ucjenjivali Banjalučanku tri godine: Tražili novac da ne objave njene kompromitujuće fotografije

M.

Luka Lovre osuđen na 5 godina robije

M.

Uragan Jan pogodio Kubu

M.

Ostavite komentar