Niki Lauda sahranjen u Beču – oprostilo se više hiljada građana - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Niki Lauda sahranjen u Beču – oprostilo se više hiljada građana

Više hiljada građana i brojne poznate ličnosti oprostile su se u Beču od nedavno preminulog bivšeg svetskog šampiona Formule 1 Nikija Laude.

Od 8.00 građani su imali priliku da se oproste o Laude, odnosno ispred kovčega s njegovim posmrtnim ostacima koji je bio postavljen u bečkoj katedrali Štefansdom.

I pored kiše, ispred katedrale se formirao red jer je više hiljada ljudi želelo da oda poštu jednom od najvećih sportista Austrije.

Njegov sin Lukas stavio je trkačku kacigu na kovčeg koja je podsećala na njegove legendarne vožnje.

Posle tri i po sata mogućnosti za građane da se oproste od Laude, u katedralu su došle visoke zvanice, među kojima je bio i bivši vozač Formule 1 Alen Prost, kao i aktuelni prvak Luis Hamilton, ali i Arnold Švarceneger i predsednik Austrije Aleksander van der Belen.

U svom govoru, Van der Belen istakao da se Austrija oprašta danas od jednog velikog Austrijanca.

“Lauda je bio veliki uzor Austrijancima, posebno u odnosu na greške. On je stvari video kakve jesu, analizirao je svoje sopstvene greške. Iskrena analiza grešaka je potrebna da bi se iz prošlosti moglo nešto naučiti. Lauda nam je pokazao kako se to radi”, podvukao je predsednik.

Ukazao je da je Lauda bio poznat i po svom veoma brzom povratku u sport, kada se nakon samo 42 dana posle velike nesreće na Nirnburgringu vratio na trkačku stazu.

AP Photo/Ronald Zak
AP Photo/Ronald Zak
AP Photo/Ronald Zak
AP Photo/Ronald Zak
AP Photo/Ronald Zak
AP Photo/Ronald Zak

Danas objavljeno

Još jedna medalja za Srbiju: Tijana Bogdanović osvojila bronzu

Zeljka

Đoković: Ne razumijem

Zeljka

Čilić jedva izbjegao bruku dana na Olimpijskim igrama

Zeljka

Ostavite komentar