"Nikakav dopis iz FIFA nije stigao u Prištinu u vezi sa utakmicom Zvezde i Trepče" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Nikakav dopis iz FIFA nije stigao u Prištinu u vezi sa utakmicom Zvezde i Trepče”

Predsednik Fudbalskog saveza samoproglašene države Kosovo Agim Ademi demantovao je medijske navode da je savezu dostavljen dopis FIFA.

Navodno je ranije upućena preporuka da se omogući odigravanje utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde u severnom delu Kosovske Mitrovice.

“Mi od FIFA nismo dobili nikakav imejl, samo smo izdali zahtev da ta utakmica ne može da se igra na teritoriji Kosova, jer to je sasvim drugo prvenstvo, to zna i Srbija”, naveo je Ademi za portal Kossev.

Dodao je da čak i u slučaju da dobiju takvu preporuku od FIFA ili UEFA, zahtev koji su prosledili kosovskim bezbednosnim institucijama “ne može da se povuče“.

“Sad je to u rukama države, mi smo predali zahtev i ministarstvu i policiji Kosova da se ta utakmica ne igra“, naveo je Ademi.

Prethodno je portal Kosovo onlajn preneo da je FIFA 20. septembra pisanim putem obavestila predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova u vezi sa zabranom odigravanja utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde.

Navodi se da se u pismu koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem, ta organizacija poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

“Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ‘Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo’. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FFK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra“, stoji u pismu FIFA koje je preneo portal Kosovo onlajn

Danas objavljeno

Premijer Viktorije opet o vakcinama, ne želi da popusti teniserima

Zeljka

Jokić završio na Markanenovom posteru

Zeljka

Zvezda u Kneževini, Kalinić neizvjestan

Zeljka

Ostavite komentar