4. Aprila 2022.

“Nikada nisam sporio Novakovu genijalnost”

Big Portal

Novak bi uskoro trebalo da se vrati takmičenjima, očekuje ga Masters u Maonte Karlu, a Stekli, koji je mlad stručnjak i ima 42 godine, kaže da ga izuzetno poštuje.

Izuzetno poštujem Novaka Đokovića. Hoću to da podvučem. Mnogi su ga žestoko napali zbog australijske afere, bez da su znali sve detalje priče. Činjenica da nije želeo da odustane od svojih principa mu je stvorila par problema, ali njegovu genijalnost nikad nisam dovodio u pitanje. Pošto sam čuo priču oko toga šta se desilo u Australiji, divim mu se još više“, kaže Stekli.

U međuvremenu, mere oko koronavirusa u pojedinim zemljama popuštaju, tako da je i Novaku lakše da igra, iako je nevakcinisan.

Novak i Rafa su postigli mnoge uspehe pre svega zato što su ostali verni svojim uverenjima. Oni su u posebnoj fazi karijere i ne žele stvari da rade na drugi način. To što se nije vaksinisao je bila visoka cena za Đokovića, jer nije bio u prilici da osvoji deseti trofej na Australijan openu. Nole ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa i nema nameru da se pogađa. Ja imam drugačiju poziciju što se tiče toga, ali ne mogu da sporim da je to hrabra odluka. Nije lako sportisti tog kalibra da ostane veran svojim principima. Ceo svet se okrenuo protiv njega, a on je izgubio veliku priliku u Melburnu“, zaključio je kanadski stručnjak.

Novak je započeo 364. nedelju vladavine svetskom ATP listom, trenutno ima deset poena više od Rusa Danila Medvedeva.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare