"Nikada nisam imao trenera kao što je Radonjić" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Nikada nisam imao trenera kao što je Radonjić”

Krilni centar Crvene zvezde Eron Vajt vratio se na parket i debitovao u crveno-belom dresu protiv Zenita.

Amerikanac se povredio protiv Panatinaikosa na pripremnoj utakmici, kada je nezgodno pao posle zakucavanja.

Holins mu je dodao loptu u kontri, Vajt je istrčao kontru i zakucao, ali su mu ruke skliznule sa obruča, pao je i povredio se.

Povredio je levu ruku i bio tri meseca van terena.

“Kada sam pao pomislio sam: ‘S*anje'”, kaže Vajt koji je i krvario pošto se rasekao po licu: “Ljudi, pustite moje lice. Slomio sam ruku”, rekao je Vajt u tom trenutku.

Vajt je posle utakmice rekao fizioterapeutu Zvezde da mu da telefon kako bi javio porodici da je sve u redu.

“Moja deca, posebno moja najmlađa ćerka od dve godine se uplašila”, kaže Vajt za “BasketNews”.

“Bio sam ljut, bio sam nervozan, što je čudna reakcija kada sada gledate. Nisam ni razmišljao da li je teža povreda ili koliko ću odsustvovati, samo sam poludeo jer mi se ovde sve poklopilo, bio sam srećan u Beogradu. Dugo sam gledao taj snimak, ne znam zašto sam ga toliko puta pogledao jer to ništa neće promeniti”, rekao je Vajt, čija supruga je bila ljuta jer svi na društvenim mrežama dele snimak povrede, ali njega to nije zanimalo.

Vajt se vratio posle tri meseca, a Zvezda je dobro vodila računa o njemu.

“To je moja prva povreda u karijeri. Čuo sam da u Evropi treneri guraju igrače da se vrate što pre, ali to ovde nije bio slučaj. Radonjić mi je rekao da uzmem koliko god mi vremena treba i da ako nisam na 100% da ne treba da žurim. Nije bilo pritiska od Zvezde uopšte i osećao sam se zbog toga sjajno. Nikada ne treba forsirati ako nisi se skroz oporavio. Zato sam zahvalan Zvezdi i treneru. Uvek je lepo imati dobrog trenera, nikada nisam imao trenera sa kojim sam toliko razgovarao. Uvek me je pitao kako sam, uvek me je obilazio, imamo sjajan odnos. On je dobra osoba, a ja uživam ovde”.

Sviđa mu se atmosfera u Zvezdi i stil igre.

“‘Hranim’ se od ostalih, uživam u atmosferi, to mi je bitno. Sve je do hemije u timu. Nema sebičnih igrača, svi znaju da dodaju i da šutnu, svako zna od svega po malo. Samo igraš svoju igru. Ako si sam, lopta će doći do tebe. Nije komplikovano, zato uživam”, rekao je Vajt.

Danas objavljeno

Ludnica: Jokić ubacio 33: Marej uz zvuk sirene “ugasio” Portland

Zeljka

Kreće spektakl: Hrvatska – Brazil, pa novi test za Mesija

Zeljka

Rusi stižu na Australijan open

Zeljka

Ostavite komentar