Nikad rigoroznije mere u Turskoj - policijski čas svake noći i celog vikenda - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nikad rigoroznije mere u Turskoj – policijski čas svake noći i celog vikenda

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan objavio je večeras uvođenje najrigoroznijih mera od početka epidemije zbog skoka broja infekcija koronavirusom.

Mere uključuju proširenje policijskog časa na sve noći i na ceo vikend.

Erdogan je, posle sednice Vlade, rekao da će policijski čas od sutra trajati od 21.00 do 5.00 svakog radnog dana, a da će vikendom zabrana kretanja biti na snazi od petka u 21.00 do ponedeljka u 5.00.

Tokom određenih perioda u vreme policijskog časa moći će da rade prodavnice neophodne robe i službe za dostavu hrane.

Stariji od 65 i mlađi od 20 godina, koji smeju da provode van kuće svega tri sata dnevno, neće smeti da koriste javni prevoz, a na svadbama i sahranama dozvoljno je prisustvo najviše 30 ljudi.

Posle snažnog pritiska zdravstvenih radnika i javnosti, Turska je prošle nedelje ponovo počela da prijavljuje ukupan broj pozitivno testiranih na korona virus, nakon što je četiri meseca objavljivala samo brojeve zaraženih koji imaju simptome.

Promenom metodologije, broj novozaraženih u jednom danu porastao je na oko 30.000, čime je Turska postala jedna od pandemijom najteže pogođenih država.

Vlasti su danas prijavile 31.219 novih infekcija i 188 smrtnih ishoda.

Nakon što su rekordni brojevi umrlih zabeleženi osam dana uzastopno, broj mrtvih od posledica korona virusa u Turskoj povećan je na 13.746.

Turska ove jeseni beleži znatno veći broj infekcija nego proletos, kada je policijski čas bio na snazi samo tokom vikenda i praznicima.

U prethodne dve nedelje policijski čas je bio na snazi samo vikendom tokom noći, ali ta mera nije dala rezultate jer je mnogi nisu poštovali. Mediji su prikazivali prepune javne prostore.

Prema zvaničnim podacima, na odeljenjima intenzivne nege popunjeno je 71 odsto kapaciteta.

Danas objavljeno

Propast? Dijele nas dvije stvari; “Imamo pravo…”

M.

SIPA sprovodi akciju “Alea”: Pretresi na 16 lokacija

M.

U toku pretresi poslovnih prostora Republičke uprave civilne zaštite i imovine Milana Novitovića

M.

Ostavite komentar