"Nikad nisam 'liznuo' alkohol, a trenirao sam 6-7 sati dnevno" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Nikad nisam ‘liznuo’ alkohol, a trenirao sam 6-7 sati dnevno”

Norveški teniser Kasper Rud govorio je odricanjima koje profesionalni igrač mora da napravi kako bi stigao do vrha.

On je nedavno osvojio svoju prvu ATP titulu na turniru u Buenos Ajresu.

Rud se prisetio tinejdžerskih dana, kada je za razliku od svojih vršnjaka, radije ostajao kući kako bi sutradan bio spreman za trening.

“Kada napuniš 15-16 godina, tvoji prijatelji počnu da izlaze i da se zabavljaju, tako da ste često u iskušenju da li da i vi izađete. Nikad to nisam praktikovao, nikad nisam ni ‘liznuo’ alkohol. To su izbori za koje obični ljudi mogu da pomisle da su teški. Svakog vikenda u Norveškoj je uobičajeno da se ide na vikendicu, bez obzira koje je godišnje doba u pitanje. Umesto toga, otac i ja smo bili na terenu i igrali šest-sedam sati dnevno. To su bili izbori koji su me zapravo gurnuli korak ispred mojih konkurenata, makar u Norveškoj”, kaže Rud.

Kristijan, Kasperov otac, takođe je bio profesionalni teniser, a najbolji plasman mu je onaj iz 1995. kada je zauzimao 39. mesto na ATP listi.

“Moj otac Kristijan je bio čovek koji je Norvešku stavio na tenisku mapu sveta. Imali smo mali teniski teren u dvorištu, a ja sam na njemu od kada sam prohodao. Kao mali, bavio sam se raznim sportovima, ali tenis je ono u čemu sam najviše uživao”, istakao je Rud.

Rud se sa 12 godina u potpunosti posvetio tenisu.

“Sa 12 godina sam odustao od ostalih sportova i fokusirao se na tenis. Moj otac je dobar, ali isto tako, veoma strog na terenu. Naučio me je kako da budem ozbiljan i da donosim ispravne odluke, čak i kada sam bio mnogo mlađi. Sada se to isplatilo, a sve odluke i izbore koji nisu bili laki, pomogli su mi u karijeri”, zaključio je Rud.

Rud ima 21 godinu i trenutno je 36. teniser sveta.

Danas objavljeno

Partizan raskida ugovor sa Amerikancem: Plejmejker odlazi – nije zadovoljio!

D

Argentinci i Poljaci pobjedama otvorili drugu fazu SP

D

Česi osporavaju Ronalda: Nije rekorder, Bikan postigao 821 gol

D

Ostavite komentar