"Nijemci veoma disciplinovani, nadam se da će brzo da se završi" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Nijemci veoma disciplinovani, nadam se da će brzo da se završi”

Rukometaš Srbije Mijajlo Marsenić i član Berlina izjavio je da situacija sa koronavirusom u Nemačkoj nije toliko alarmantna kao u ostatku Evrope.

Prema poslednjim podacima ukupan broj zaraženih u Nemačkoj dostigao 95.391, a broj smrtnih slučajeva iznosi 1.434.

“Situacija u Nemačkoj nije toliko strašna kao u Italiji, Španiji i Francuskoj. Još uvek nije uveden karantin i policijski čas, ali ljudi su veoma disciplinovani. Ulice su prazne, kafići i tržni centri su zatvoreni, u marketima gotovo svi nose maske i rukavice i drže propisano rastojanje”, rekao je Marsenić u razgovoru za TV Arena sport.

Reprezentativac Srbije objasnio je i kako izgleda njegovo vreme u izolaciji.

“Vreme u izolaciji provodim tako što treniram sam, igram plejstejš, razogovaram sa porodicom i kumovima preko video poziva. Čitam knjige i učim nemački jezik jer za to nisam imao mnogo vremena zbog obaveza u klubu, utakmica i putovanja. Kao i svakom sportisti i čoveku, i meni je ovo sve teško palo. Izašao sam iz neke svoje svakodnevne rutine i nadam se da će sve ovo uskoro da se završi”.

Marsenić je rekao da je njegov klub ispao veoma korektan što se tiče isplata zarada igračima.

“Našli smo najbolje moguće rešenje da i mi igrači budemo zadovoljni i da pomognemo klubu da ne upadne u određene probleme. Kao i svaki drugi klub u Nemačkoj i naš dosta zavisi od navijača i njhovih godišnjih karata, sponzora i tv prenosa”, rekao je Marsenić i poručio narodu u Srbiji da se pridržava svih mera koje je država uvela.

Danas objavljeno

Vlahović: Živim svoj san

Zeljka

“Ukrao” Srbiji Olimpijske igre, pa izgubio 20 kilograma i preživio dramu

Zeljka

Orlando dao 50 miliona mladom centru

Zeljka

Ostavite komentar