Nijemci u doba koronavirusa ostvarili treću najveću zaradu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Nijemci u doba koronavirusa ostvarili treću najveću zaradu

Nemački fudbalski klubovi koji nastupaju u Bundesligi ostvarili su treću najveću zaradu u istoriji lige tokom prošle sezone, sa ukupno 3,8 milijardi evra.

To je ipak manji iznos u odnosu na prošlu sezonu, kada su klubovi zaradili 3,95 milijardi evra, a do pada je došlo usled pandemije korona virusa, saopšteno je danas u godišnjem izveštaju nemačke lige.

Upravno telo lige (DFL) ocenilo je da su utakmice na praznim stadionima zbog sprovodjenja mera zaštite od koronavirusa, doprinele smanjenju prihoda za 5,7 odsto, u dva najjača ranga takmičenja.

Uticaj korona virusa biće još izraženiji u ovoj sezoni, a kao razlozi su navedeni pad na svetskom transfer tržištu i nastavak pada prihoda od prodaje ulaznica.

Bundesliga je uspela da u prošloj sezoni odigra 25 utakmica sa navijačima, a liga je nakon prekida u martu nastavljena sredinom maja, ali bez prisustva navijača.

Samo u Bundesligi to je dovelo do pada prodaje ulaznica za 30 odsto na 363,5 miliona evra, dok su prihodi od transfera pali za 12 odsto, saopšteno je u izveštaju.

Prihod u drugoj nemačkoj ligi smanjen je za 7,2 odsto i iznosi 726 miliona evra, a takodje se smanjio i broj zaposlenih u dvema liga, i on sada iznosi 52.786 ljudi, odnosno 3.295 manje nego prošle godine.

Danas objavljeno

Cicipas spriječio senzaciju, Siner “nulom” do četvrtfinala, iznenađenje na AO, 115. izbacila drugu

Zeljka

Skandal na Evropskom prvenstvu: Karabatić igrao pozitivan!

Zeljka

Gazeta delo Sport: Vlahović u Juventusu

Zeljka

Ostavite komentar