4. Novembra 2022.

Nijemci proglasili Opel Astru za kompaktni automobil godine

Big Portal

Nova Opel Astra proglašena je “Nemačkim kompaktnim automobilom za 2023. godinu”. Nezavisni stručni žiri German Car Awards odabrao je novu generaciju Astre Astre Sports Tourer za najbolji automobil kompaktne klase u Nemačkoj, značajno bolji od konkurencije u tom segmentu.

Žiri koji se sastoji od 27 automobilskih stručnjaka i novinara pohvalio je “inovativne bezbednosne tehnologije, koje je Opel novom Astrom učinio cenovno prihvatljivima širokom rasponu kupaca u kompaktnoj klasi, kao i veliku ponudu pogonskih sklopova, uključujući plug-in hibrid koji omogućava da vozači Astre mogu po prvi put putovati lokalno bez emisija izduvnih gasova”.

Osim toga, žiri je istakao i “progresivan dizajn koji mami poglede”.

Prestižna nagrada dodeljena je brendu Opel na ceremoniji u Bad Dirkhejmu u Nemačkoj.

Nova generacija Opel Astre predstavljena je sredinom prošle godine, a nekoliko meseci kasnije stigla je i karavan verzija.

Iako se očekivalo da – nakon kupovine nemačkog brenda od strane kompanije Peugeot – Astra bude znatno drugačija od prethodne, čini se da je vizuelna transformacija ovog automobila iznenadila mnoge.

Promene nisu bile dramatične samo spolja, već i u putničkoj kabini, ali i u mehanici s obzirom da nova Astra sada koristi EMP2 platformu PSA grupe.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare