Nijemci dobili ozbiljnog konkurenta iz Južne Koreje - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Nijemci dobili ozbiljnog konkurenta iz Južne Koreje

GV80 je dobio mlađeg i manjeg brata, koji će na još bolji način na putu donijeti “atletsku eleganciju”, stil s kojim je ova marka u rekordnom vremenu osvojila brojne simpatije.

Pogađate, govorimo o Genesisu, premium brendu u sastavu Hyundai Kia grupacije i trenutno najboljem što se može ponuditi kao protuteža njemačkom triju.

Iako ćemo uvijek glasati za Genesisove limuzine, neosporno je kako i crossoverska GV linija ima ono nešto. Primjer je to kako je i crossover moguće učiniti oku zanimljivim, ali i kako je moguće koristiti rješenja drugih segmenata da se pritom ne kompromitira originalna ideja. Tu prije svega mislimo na kupeovski kraj vozila te paraboličnu liniju krova.  

Kritika nema ni na račun interijera, bar onoga što se trenutno može vidjeti. Minimalizam je prisutan, a kvalitet izrade je na nivou limuzinskih rivala. Realno, najveća stilska novost je novi dizajn upravljača, dok će veseliti i izdvajanje kontrola klimatizacije. Za njih je predviđen drugi ekran.

Pretpostavlja se da će start označiti 2.5 četiri-cilindraš s oko 300 KS. Sportska varijanta će pak dobiti 3.5 V6 twin-turbo s oko 375 KS. I sad najbolji dio – očekuje se bazna cijena ispod 40.000 dolara. Nema sumnje, Audi Q5, BMW X3 i Mercedes GLC su dobili ozbiljnu konkurenciju, prenosi “Index.hr”.

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar