9. Marta 2021.

Nijemci će u komadu premjestiti cijeli most dugačak jedan kilometar

Big Portal

Kako prenosi Revija HAK, konstrukcija je postavljena uz stari most i na njoj se već privremeno odvijao saobraćaj kada su rušeni stari delovi. Nakon završetka dela mosta u smeru Dortmunda, 13 stubova i dva nosača za nadgradnju u smeru Frankfurta će sada biti pomereni: divovski most se pomera tačno 19 metara i 15 cm prema istoku i to polako. Konstrukcija, dugačka tačno 984,5 metara, može da pređe 0.003 kilometara na sat, a puž za 60 minuta pređe malo više od 0.004 kilometara – za poređenje.

Operacija se odvija uz pomoć 15 hidrauličkih jedinica i pomeraju konstrukciju pomoću tankih čeličnih kablova. Dakle, izuzetno težak teret može da se lako premesti. U svemu će se koristiti i posebni teflonski diskovi te masti, koji će obezbediti da most klizi bez zapinjanja.

Međutim, radovi ne završavaju ovim uspešnim potezom. Konstrukcija mora da se pomera stub po stub do stvarnih ležajeva. Ovaj posao se odvija ispod mosta, tako da učesnici u saobraćaju na A45 dugo neće videti radove na mostu. Očekivano otvaranje nove deonice za saobraćaj je planirano za leto 2021. Cena izgradnje mosta Lennetal iznosi 179 miliona evra.

Izvor:Revijahak.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare