"Nijedan srpski državljanin nije inficiran" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Nijedan srpski državljanin nije inficiran”

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da do sada nije zabilježen nijedan slučaj da je neki državljanin Srbije zaražen virusom korona.

Govoreći o srpskim državljanima na kruzeru “Dajmond princes”, koji se nalazi u japanskoj luci Jokohama, Dačić je ponovio da je od 14 naših ljudi na tom brodu troje evakuisano, dvoje putnika i jedan član posade, dok je preostalih 11 članova posade još u karantinu na brodu.

– Nemamo novih informacija sa kruzera. Svi putnici su evakuisani, ostala je posada, među kojima i 11 naših ljudi. Jedan naš državljanin, inače član posade na tom brodu, nalazi se u karantinu koji je napravljen u vojnoj bazi u Italiji, on je zdrav i bez simptoma – rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

Kaže da su se taj srpski državljanin i državljanin Crne Gore prijavili da budu evakuisani avionom Vlade Italije, ali i napominje da je test pokazao da je Crnogorac zaražen virusom, zbog čega je ostao na brodu.

– On je još na brodu, nije u bolnici, za sada je dobro – rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije ističe da Srbija pruža punu podršku Kini u borbi protiv virusa korona i da će, ako sve bude u redu sa avionskim linijama, u srijedu biti u Pekingu, gdje će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Kine.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Majka bacila dvoje djece kroz prozor; “Umorna od toga što je sama”

M.

Fon der Lajen poručila: Cilj EU do kraja 2021. izvesti 700 miliona doza vakcina protiv korone

M.

Tragedija: Utopilo se dvoje djece kod Lovćenca

M.

Ostavite komentar