"Nije svima kao Novaku, Rodžeru i Rafi – moraju da daju 30 hiljada, a zaradili 100 miliona" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Nije svima kao Novaku, Rodžeru i Rafi – moraju da daju 30 hiljada, a zaradili 100 miliona”

Argentinski teniser Gvido Pelja podržao je Dominika Tima, uputivši kritike ka planu koji je pokrenuo Novak Đoković.

Austrijanac se nedavno izjasnio protiv predloga koji je predstavio srpski teniser, prema kojem bi bolje rangirani igrači pomogli slabije rangiranim.

Tim je rekao da mu nije problem da finansijski pomogne, ali to ne želi da uradi igračima za koje misli da ne shvataju tenis ozbiljno.

“Ja moram da počnem ispočetka, kao da se vraćam iz teške povrede. Nijedan teniser ne gladuje – ja bih radije da pomognem ljudima koji umiru. Voleo bih pre da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru i nemaju da jedu, to je hitno, a ne sport”, rekao je Pelja za “Metro 9,51” i dao primer:

“Kristijan Garin je nedavno došao sa 60. na 18. poziciju, a ja ne shvatam kako bi 18. na svetu morao da plati neki novac nekome ako mu finansijska situacija nije realno za Top 20. Imate igrače van Top 200, kao što je Džek Sok, koji bi dobili novac iako su zaradili preko 10 miliona. Te razlike bi morale da budu razmatrane”.

Argentinac ističe da “velika trojka” nema ovakvih problema.

Nije svima kao Novaku, Rodžeru i Rafi koji moraju da daju 30 hiljada dolara, a zaradili su preko 100 miliona. Volim to što postoji podrška igračima, ali se ne slažem sa tim da nekome donirate a da ne znate realnost svakog igrača. Više sam na Timovoj strani. Mislim da je okej da se ATP umeša i da to bude poštenije za sve. Mnogo debate je potrebno”, zaključio je Pelja.

Danas objavljeno

Tijana Bošković napušta klub?

Vanja A

Vlahovića opet hoće u Londonu, hoće i Dušan…

Vanja A

Radonjić: Priprema utakmice? Top secret!

Vanja A

Ostavite komentar