25. Aprila 2020.

NIJE MOGAO VIŠE: Nakon mjesec dana borbe sa korona virusom preminuo doktor Dragan Vojvodić

Big Portal

–Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog ljekara i imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Dr Vojvodić bio je čovjek bez zadrške, odan svojoj profesiji i liječenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu – saopšteno je iz UKC RS.

Svoju predanost pacijentima i ljekarskoj profesiji pokazao je i ovaj put, kada nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj kategoriji ljudi po novi korona virus, ističu iz ustanove.

Dr Dragan Vojvodić rođen je 4. januara 1959. godine u Vrbljanima, opština Ribnik.

Radio je u Klinici za unutrašnje bolesti UKC RS, u Odjeljenju nefrologije.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja- Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banja Luka.

Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Autor je i koator više stručnih i naučnih radova iz oblasti nefrologije.

U nekoliko saziva bio je poslanik Narodne skupštine RS. Kao ljekar, bio je učesnik rata od 1992. do 1996. godine i odlikovan je Ordenom krsta milosrđa.

Doktor Vojvodić ima suprugu i dvoje djece.

Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće.

Srpskainfo, Valentina Mišljenović
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare