NIJE MOGAO VIŠE: Nakon mjesec dana borbe sa korona virusom preminuo doktor Dragan Vojvodić - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

NIJE MOGAO VIŠE: Nakon mjesec dana borbe sa korona virusom preminuo doktor Dragan Vojvodić

Nakon mjesec dana borbe sa novim virusom korona danas je preminuo ljekar dr Dragan Vojvodić, specijalista interne medicine, supspecijalista nefrolog, obavijestio je UKC RS.

–Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog ljekara i imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Dr Vojvodić bio je čovjek bez zadrške, odan svojoj profesiji i liječenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu – saopšteno je iz UKC RS.

Svoju predanost pacijentima i ljekarskoj profesiji pokazao je i ovaj put, kada nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj kategoriji ljudi po novi korona virus, ističu iz ustanove.

Dr Dragan Vojvodić rođen je 4. januara 1959. godine u Vrbljanima, opština Ribnik.

Radio je u Klinici za unutrašnje bolesti UKC RS, u Odjeljenju nefrologije.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja- Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banja Luka.

Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Autor je i koator više stručnih i naučnih radova iz oblasti nefrologije.

U nekoliko saziva bio je poslanik Narodne skupštine RS. Kao ljekar, bio je učesnik rata od 1992. do 1996. godine i odlikovan je Ordenom krsta milosrđa.

Doktor Vojvodić ima suprugu i dvoje djece.

Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće.

Srpskainfo, Valentina Mišljenović
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Jak zemljotres uzdrmao istočnu Indoneziju

M.

Počeo Velikogospojinski post

M.

HAPŠENJE U BANJALUCI: Muškarac iz Njemačke pucao iz pištolja u koloni auta

M.

Ostavite komentar