Nije ga uplašio huk sa "severa": "Panenka" na "Marakani" poslije skoro pola vijeka - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Nije ga uplašio huk sa “severa”: “Panenka” na “Marakani” poslije skoro pola vijeka

Fudbaleri Kopenhagena izborili su odličan rezultat u prvom meču III kola kvalifikacija sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Danci su “odneli” kući 1:1 sa “Rajka Mitića”, a ako izuzmemo glavnog sudiju, junak gostiju bio je 20-godišnji napadač Jonas Vind. Iako mu je ovo tek druga profesionalna sezona, nije se uplašio “huka…

Fudbaleri Kopenhagena izborili su odličan rezultat u prvom meču III kola kvalifikacija sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Danci su “odneli” kući 1:1 sa “Rajka Mitića”, a ako izuzmemo glavnog sudiju, junak gostiju bio je 20-godišnji napadač Jonas Vind.

Iako mu je ovo tek druga profesionalna sezona, nije se uplašio “huka sa severa” Zvezdinog stadiona i velikog pritiska u 84. minutu.

Možemo samo da zamislimo kako se osećao s obzirom na odgovornost koju je imao pred sobom da donese svom timu važan gol u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Međutim, Vind je pokazao zašto važi za jednog od najtalentovanijih napadača Evrope jer je “hladan kao led” izveo ni manje ni više čuvenu “panenku”.

Vind je mnogo rizikovao, ali je prevario Milana Borjana i tako podsedio “Marakanu” na 20. jun 1976. kada je čuveni Čehoslovak Antonin Panenka “patentirao” ovaj šut u penal-seriji finala Evropskog prvenstva i doneo svojoj selekciji pobedu nad Zapadnom Nemačkom.

Danas objavljeno

Izvinjenje Ibrahimovića i “slučaj vudu magije”

D

“Federer je ispao pametan – Đoković je teška zvijer”

D

163 poena iz 163 šuta

D

Ostavite komentar