21. Septembra 2022.

Nije fotošop, ovo je najširi auto na svijetu

Big Portal

Volkswagen u Kini prodaje Lamando L, sportskiju verziju tamošnje Jette, kao što je Arteon atraktivnije izdanje Passata u Evropi. Lamando se promoviše kao komforno porodično vozilo, ali korisnik TikToka @justinbuildcars misli da to nije dovoljno.

Zato se odlučio na preradu kako bi dobio svojevrsno XL izdanje Lamanda. Ustvari, radi se o povećanju na 5XL, što mu je i zvanično ime. I da, ovaj automobil zaista postoji, a to potvrđuju i brojni snimci koje je korisnik podelio na TikToku.

Automobil je proširen sa jedne bočne strane, ali je zadržana simetričnost karoserije. Jedino otvoreno pitanje je kako je koncipiran pogon.

Sudeći po brzini kojom se kreće na snimku, to poglavlje možda i nije u potpunosti apsolvirano.

@yichegarage

It’s not a photoshopped car. But it messed up my brain. #fypシ #volkswagen #carsoftiktok #cartok #CapCut

♬ original sound – Yiche Garage

Zanimljivo je da je automobil porastao isključivo u širinu, i to gotovo dvostruko. Sa startnih 1831 mm širina automobila je narasla na nepuna tri metra.

Pogled u kabinu otkriva dodatna sedišta napred i pozadi, pa je sad kapacitet kabine osam putnika. Vlasnik čak tvrdi da bez ikakvih problema u kabinu može da stane i deset osoba.

Pojam “widebody” u ovom slučaju zaista dobija novi smisao.

Kako god, mora se priznati da je modifikacija izvedena veoma efektno. Čovek bi pomislio da je Lamando 5XL stigao direktno iz fabrike.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare