"Nije Đoković sam donio odluku, sve je to biznis" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Nije Đoković sam donio odluku, sve je to biznis”

Bruno Soareš, brazilski teniser i član ATP Saveta, prokomentarisao je uticaj Novaka Đokovića na odluku o smeni šefa ATP Krisa Kermoda.

Soareš je govorio za brazilski “Saque e Volieo” o Kermodu, Đokoviću i sistemu koji je uspostavljen u Savetu igrača.

Smena Krisa Kermoda nije došla lako, a sam Soareš, koji predstavlja sve dubl igrače u Savetu zajedno sa Džejmijem Marijem, obavio je oko 30 sastanaka.

“Imao sam 30 sastanaka i to ne samo sa Savetom. Tu su bili i drugi teniseri, direktori turnira, tako da sam dosta vremena tome posvetio. Mi ni o čemu ne odlučujemo i ja mislim da je jedinstvo ono što nam je najpotrebnije. Čak i u razgovorima o Grend slemovima igrači uglavnom gledaju sopstvene interese”, rekao je Soareš.

On kaže da su odluku o smeni Kermoda doneli svi, a ne samo predsednik Novak Đoković.

“Moje mišljenje je slično većinskom. Sistem ATP-ja je veoma komplikovan. Imate direktora koji funkcioniše na ‘obe strane’ i često dolazi do sukoba interesa. Novak Đoković nije sam doneo odluku (o smeni Kermoda). Dogovorili smo se da dovedemo nekoga ‘sa strane’. Nekog kvalifikovanog ko će proceniti naš sistem. Da li je to najbolji sistem za tenis? Tenis je veoma privatan sport i to svi znaju. Da li su nam potrebni direktor i predsedavajući? Spošaljnji komitet?”, zapitao se Soareš.

Kao što je više puta napominjano, jedna od glavnih svrha Saveta je borba za boljim nagradnim fondom.

“Mi se borimo za povećanje nagradnog fonda i imamo naša uverenja. Savet postoji već 10 ili 12 godina i mi svi želimo da smo u njemu. Trenutno postoji bliska diskusija sa turnirima jer svi žele bolji Tur. Da turniri dobijaju više novca, kao i igrači. Ako su turniri bolji, to je bolje i za tenisere. Sve je to, na kraju, biznis”, zaključio je Soareš.

 

Danas objavljeno

Grci: Radonjić na korak od klupe Panatinaikosa

Vanja A

Muk na Centralnom terenu – ispala domaća miljenica i šampionka US opena

Vanja A

Novak: Nemam ništa protiv Australijanaca

Vanja A

Ostavite komentar