12. Maja 2022.

Nije bilo ni blizu: Jokić ponovo “počistio” rivale

Big Portal

Pojedini američki novinari očekivali su neizvesnu borbu, najavljivali su da će biti tesno u glasanju, ali preostalih 90-ak novinara širom sveta mislilo je drugačije.

Sistem glasanja za MVP je takav da glasa 100 novinara + jedan glas navijača, a košarkaši se biraju tako što se rangiraju od prvog do petog mesta. Prvo mesto nosi deset bodova, drugo sedam, treće pet, četvrti tri i peto jedan bod.

Jokić je dobio ubedljivo najviše prvih mesta, čak 65 od 101 i samim tim je ostvario ubedljiv trijumf. Njih 27 smatralo je da zaslužuje drugo mesto, na treće ga je stavilo četvoro novinara, a dvoje je mislilo da zaslužuje tek četvrtu poziciju.

https://twitter.com/TheHoopCentral/status/1524519149820555264

Iako je Jokić imao veliku prednost u odnosu na rivale, pre godinu dana imao je još veću kada je praktično oduvao konkurente – Embida, Karija, Adetokumba

To je donekle i očekivano, ove sezone bilo je neizvesnije jer je Embid odigrao gotovo celu sezonu, suprotno od prethodno kada je zbog povrede propustio nekoliko meseci.

Međutim, ovoga puta nije mu pomoglo ni to što je bio konstantan, što se nije povređivao, pošto je centar iz Sombora odigrao još bolju takmičarsku godinu od one kada je prvi put proglašen za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige na svetu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare