NFT kolekcionaru ukradene umjetnine vrijedne dva miliona dolara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

NFT kolekcionaru ukradene umjetnine vrijedne dva miliona dolara

Hakeri su uspeli da se dokopaju NFT kolekcije visoke vrednosti.

NFT je postao izuzetno popularan u poslednje vreme, kada je u pitanju kolekcionarstvo digitalne umetnosti. Cena ovih umetnina je veoma spekulativna, a mnogi NFT-ovi se procenjuju na hiljade ili čak stotine hiljada dolara.

Ipak, Tod Krejmer – kolekcionar i galerista iz Njujorka, je doživeo da njegova NFT kolekcija bude ukradena tokom hakerskog napada.

U okviru serije tvitova, koji su u međuvremenu obrisani, Krejmer tvrdi da je hakovan i da je ukradena njegova kolekcija NFT-ova iz “Bored Ape Yacht Club” i “Mutant Ape Yacht Club” serija. Procenjuje se da je vrednost ovih NFT-ova oko dva miliona dolara.

Veruje se da su Krejmerovi NFT-ovi ukradeni nakon što je on postao žrtva fišing prevare. OpenSea, koje predstavlja NFT prodavnicu, preduzeo je akciju i sprečio je buduće trgovanje ukradenim predmetima.

Dobra stvar je to što, za razliku od uobičajenih digitalnih crteža i fotografija, NFT je sličan kriptovalutama u tome što postoji na blockchainu i može se dokazati ko je vlasnik NFT-a.

To znači da prodavanje ukradenog NFT-a može biti veoma problematično, posebno onima kojima je bitno da imaju odgovarajuće vlasništvo nad NFT tokenima.

Danas objavljeno

Kako danas izgleda detektiv Horejšio iz “CSI: Miami”

Vanja A

Evo gdje su najkvalitetnije plaže na svijetu

Vanja A

Johnny Depp i njegova advokatica u vezi? Fanovi navijaju za tu ljubav

Vanja A

Ostavite komentar