Nezavršena kanalizacija godinu dana koči asfaltiranje ulice - BIGportal.ba
Banja Luka

Nezavršena kanalizacija godinu dana koči asfaltiranje ulice

Zbog nezavršenih kanalizacijskih radova, koji su započeti prije godinu u Carigradskoj ulici, u naselju Vrbanja u Banjaluci, ova ulica još nije asfaltirana, što stvara velike probleme mještanima.

Dušan Janjić, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice, za “Nezavisne” je rekao da je izvođenje radova počelo u novembru prošle godine, ali da je već godinu dana situacija nepromijenjena.

“Raskopali su ceste i privatne puteve, položili kanalizacijske cijevi, ali nisu uradili priključke preko kojih se mještani mogu spojiti na te cijevi”, kazao je Janjić.

Istakao je da se radi o glavnoj ulici koja još nije asfaltirana, a kojom često prolaze mještani, kao i djeca na putu prema školi.

Jedan mještanin, koji svakodnevno prolazi ovom ulicom, ističe da su rupe na cesti velike i da to uzrokuje štetu i na autima.

“Ovom ulicom djeca svakodnevno idu u školu, a kad pada kiša vraćaju se kući blatnjava”, rekao je ovaj mještanin.

S druge strane, iz Gradske uprave Banjaluka rekli su da su s radovima pauzirali od decembra prošle godine do marta ove godine radi izmjene projektne dokumentacije jer, kako kažu, ona nije bila adekvatna.

Istakli su da su izgradnja kanalizacije, odnosno polaganje, prelazak preko mosta i spajanje na postojeću kanalizaciju završeni u julu ove godine, te je kanalizacija 31. jula predata “Vodovodu”.

“Svi zainteresovani korisnici su bili u obavezi da se obrate ‘Vodovodu’ sa zahtjevom za priključenje na novu kanalizaciju i da priključke završe u datom roku kako bi grad pristupio asfaltiranju ulice”, rekli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Iz “Vodovoda” su rekli da im je do sada podneseno ukupno 16 zahtjeva za priključenje na kanalizacionu mrežu, od čega je za 12 urađeno tehničko rješenje.

“Od 12 izdatih tehničkih rješenja, za njih četiri je urađen kanalizacioni priključak. Mi ne možemo uticati na broj prijavljenih zahtjeva, a time ni na broj izvedenih priključaka”, rekli su u “Vodovodu”.

Dodaju da oni izdaju samo tehnička rješenja, a da je potrošač dužan da ih sam izvede.

Iz Gradske uprave Banjaluka rekli su da se radi o ulici koja je i prije početka radova bila u lošem stanju, te da nije imala sve potrebne elemente saobraćajnice kao što su trotoari, ivičnjaci i zadovoljavajući profil za normalno odvijanje saobraćaja.

“Cilj je da se nakon završetka svih radova uradi novi asfaltni zastor kako bi se ova ulica dovela u prihvatljivo stanje, a za to je potrebno obezbijediti dodatna sredstva koja su planirana kroz rebalans budžeta”, rekli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Rebalans budžeta je na javnoj raspravi koja se završava 18. novembra.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Iz azila na Manjači udomljena 34 psa

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 05.oktobar 2022. godine

Vanja A

Novo radno vrijeme kovid ambulanti u naselju Dolac

M.

Ostavite komentar