3. Septembra 2021.

Nezapamćena racija u Nemačkoj: 800 policajaca upalo u prostorije moto grupe

Big Portal

Racija je izvedena u saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija, a policija je akciju pokrenula u potrazi za novim dokazima u vezi brutalnog ubistva jednog od članova grupe koje je počinjeno još 2014. godine, piše “Dojče vele”, a prenosi “Jutarnji list”.

Interventna policija i specijalne snage upotrebile su oklopno vozilo i pretražile najmanje 20 zgrada, kažu funkcioneri u Duizburgu i Menhengladbahu.

Racije su rezultirale hapšenjem jedne osobe. Glavni osumnjičeni, istaknuti član “Hells Angels” u Oberhauzenu, pobegao je u inostranstvu.

O samom ubistvu koje je bilo povod za raciju pisalo se i ranije. Naime, te 2014. prolaznici su otkrili odsečenu i tetoviranu ruku žrtve u reci Rajni, a dva meseca kasnije pronađen je i torzo muškarca. Smatra se da je muškarac ubijen jer su njegove “kolege” iz “Hells Angelsa” verovali da sarađuje s policijom.

Osim ubistva iz 2014, članovi “Hells Angelsa” takođe su osumnjičeni da su bili umešani u dva pokušaja ubistva 2013. Pretrage su se odvijale i u Leverkuzenu i Milhajmu, takođe u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

“Hells Angels” jedna su od četiri velike motociklističke grupe u Nemačkoj. Ta “nemačka divizija” “Hells Angelsa” osnovana je u Hamburgu 1973. godine, a funkcioneri su dugo razmatrali mogućnost zabrane te grupe zbog povezanosti s kriminalom.

U julu je policija izvršila masovnu akciju protiv grupe Bandidos, inače suparnika “Hells Angelsa”. Tada su izvršili pretres više od 100 lokacija povezanih s grupom i zaplenili veću količinu oružja, oružja i novca u gotovini.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare