Nezaboravan ručak bez mesa: Musaka sa patlidžanom i sirom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Nezaboravan ručak bez mesa: Musaka sa patlidžanom i sirom

Kada vam dosadi musaka od krompira ili tikvica, ovaj recept će vas oduševiti.

Sastojci:

3 veća patlidžana
3 jaja
300 g kačkavalja
300 g mocarele ili mladog sira
2 šolje kuvanog ili pelat paradajz
brašno po potrebi
maslinovo ulje
sušeni bosiljak
biber, so

Priprema:

Patlidžane oguliti i isecite na kriške. Stavite u cediljku, posolite kašikom soli i izmešajte. Sačekajte oko 30 minuta, kratko ga properite i sačekajte da se dobro ocedi.

Umutite jaja i dodajte malo sili i bibera. Svako parče patlidžana uvaljajte u brašno, zatim u jaja i pržite na ulju na laganoj vatri dok ne porumene s obe strane.

Vadite ih na papirne ubruse koji će upiti višak masnoće. Pelat prokuvajte, dodajte mu kašiku bosiljka.

U posudu za pečenje sipajte sloj paradajza, pospite narendanim kačkavaljem, pa stavite sloj patlidžana, pa preko na kriške isečen mladi sir, u nedostatku originalne mocarele. Ponovite postupak i završite rendanim sirom. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni u predhodno zaglrejanoj rerni.

Danas objavljeno

Stručnjaci tvrde: Ova pića utiču na gubitak pamćenja

Zeljka

Nutricionista objasnio prednosti i mane najpopularnijih dijeta

Zeljka

Mirisna i neodoljiva poslastica: Krambl od jabuka

Zeljka

Ostavite komentar