4. Oktobra 2020.

Nezabilježeno žarište korone u svijetu: Od 116 testiranih, 90 pozitivnih

Big Portal

“To je i za svjetske pojmove dosad nezabilježen postotak pozitivnih osoba, da od 116 testiranih s jednog događaja imamo 90 pozitivnih osoba. To je nešto nezabilježeno i za dalja je epidemiološka proučavanja”, izjavio je direktor Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić.

On je naveo da je to i ogroman broj kontakata koji sada moraju biti obuhvaćeni. Brkić je naveo da je većina s tog događaja dan kasnije bila na otvaranju tradicionalne manifestacije Voloderske jeseni.

Otvaranje te manifestacije održano je pod šatorom, a na fotografijama se vidi da je nešto više ljudi nosilo maske nego na promociji knjige, gdje je maske nosilo samo nekoliko osoba.

Na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj bio je i načelnik Sstaba civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, a fotografije ukazuju da su na događaju prekršene propisane mjere.

Rosavec je u samoizolaciji od četvrtka i za sada je negativan na korona virus. Na istoj promociji bio je i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, koji je tek u petak uveče otišao u samoizolaciju, navodi Večernji list.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare