Nevrijeme u Hrvatskoj, ima povrijeđenih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Nevrijeme u Hrvatskoj, ima povrijeđenih

Hrvatsku je juče pogodilo nevrijeme praćeno obilnim padavinama i gradom, a hrvatski mediji javljaju da su tri osobe povrijeđene. Najteže posljedice prijavljene su na području Vukovarsko-sremske županije gdje je padao grad veličine oraha, a ponegdje i veličine jajeta. Bilo je oborenih stabala, a u Drenovcima je vjetar odnio krov sa…

Hrvatsku je juče pogodilo nevrijeme praćeno obilnim padavinama i gradom, a hrvatski mediji javljaju da su tri osobe povrijeđene.

Najteže posljedice prijavljene su na području Vukovarsko-sremske županije gdje je padao grad veličine oraha, a ponegdje i veličine jajeta.

Bilo je oborenih stabala, a u Drenovcima je vjetar odnio krov sa osnovne škole.

U Borovu Naselju dvije starije žene su lakše povrijeđene od udara grada, dok je u Posavskim Podgajcima muškarac pao s krova, prenosi Index.hr.

U Rijeci se na ulice srušilo nekoliko limova s krovova, a prijavljen je i udar groma u kuću koja je ostala bez struje.

Na auto-putu kod Kikovice u smjeru ka Zagrebu vozila su se zbog grada sklonila ispod vijadukta i tako blokirali saobraćaj.

Oluja je zahvatila Kvarner, a nevrijeme se obrušilo i na šire područje Rijeke gdje je temperatura za samo deset minuta pala za osam stepeni.

U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabilježen je i najjači udar vjetra od 75 kilometara na sat, prenosi Jutarnji list.

Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom, u večernjim satima pogodilo je i veći dio Istre, ali nije prouzrokovalo veće probleme, navodi Hina.

Vatrogasci su imali oko 20 intervencija koje su se uglavnom odnosile na uklanjanju grana na saobraćajnicama u Puli, Labinu, Poreču i Novigradu.

TANJUG

Danas objavljeno

“Nadamo se da Rusija ne igra igre”

M.

SAD tražile sastanak Savjeta bezbjednosti o Ukrajini

M.

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Ostavite komentar