Nevrijeme: Jedno lice stradalo - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Nevrijeme: Jedno lice stradalo

Jedno lice smrtno je stradalo, a više ih povrijeđeno u jučerašnjem nevremenu koje je zahvatilo Semberiju – potvrđeno je BN televiziji u Službi hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja. U Bijeljini je juče popodne padala jaka kiša praćena olujnim vjetrom, koji je počupao više desetina stabala, a ogromna šteta načinjena je…

Jedno lice smrtno je stradalo, a više ih povrijeđeno u jučerašnjem nevremenu koje je zahvatilo Semberiju – potvrđeno je BN televiziji u Službi hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja.

U Bijeljini je juče popodne padala jaka kiša praćena olujnim vjetrom, koji je počupao više desetina stabala, a ogromna šteta načinjena je na brojnim imanjima semberskih poljoprivrednika.

“Bilo je nezapamćeno nevrijeme, prvo je oko 16.00 časova padao grad praćen jakim vjetrom, da bi oko 18.00 časova protutnjalo jako nevrijeme koje je nosilo sve pred sobom”, rekao je jedan od mještana Broca.

Stradali su i plastenici Mladena Lazića u Golom Brdu, te semberskih poljoprivrednika u Crnjelovu.

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, obilnom kišom i gradom zahvatilo je juče popodne i područje oko Srebrenice, zatim Srbac, Gradišku, Kozarsku Dubicu, Brod, Doboj, Stanare. Grad veličine oraha padao je u Srebrenici, pričinivši štete na voćnjacima, stambenim objektima i lokalnim putevima.

Stradao je i kompletan rod maline. Vjetar je u Srpcu nosio sve pred sobom. Padala su drveća, krovovi, čak i krst sa crkve. Uništeno je i nekoliko staklenika. Slična situacija bila je i u Gradišci, kao i Kozarskoj Dubici, gdje je došlo do nestanka električne energije. Materijalna šteta bi bila veća da nije reagovala Protivgradna zaštita Republike Srpske sa ukupno 106 raketa.

BN TV

Danas objavljeno

“Nadamo se da Rusija ne igra igre”

M.

SAD tražile sastanak Savjeta bezbjednosti o Ukrajini

M.

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Ostavite komentar