20. Juna 2019.

Nevjerovatno: FIBA postavila uslov Bulutu – ništa od basketa u Americi!

Big Portal

Reprezentativac Srbije u basketu Dušan Domović-Bulut je morao da odustane od učešća u američkoj BIG3 ligi.

Kako je naveo u objavi na društvenim mrežama, takvu odluku je morao donese jer ga je FIBA uslovila potencijalnim sprečavanjem nastupa na narednim Olimpijskim igrama.

“Veoma sam razočaran što moram da objavim da više nisam u mogućnosti da učestvujem u BIG3 ligi. Kao takmičaru, mogućnost da odmerim snage protiv bivših NBA igrača i nekih od najboljih basketaša sveta je bila nešto čemu sam se veoma radovao. Ipak, kako mi FIBA preti sankcijama, koje uključuju i moju mogućnost da zaigram na Olimpijskim igrama, primoran sam da se povučem iz lige. Veoma sam zahvalan ligi što mi je dala mogućnost da učestvujem. Nadam se da će se u nekom trenutku moj san pretvoriti u realnost”, napisao je Bulut.

reper, glumac i producent Ajs Kjub.

Novosađanin je trebalo da zaigra u ekipi koju trenira legenda NBA lige i član Kuće slavnih Rik Beri, uz NBA šampione Brajana Skalabrinija i Dešona Stivensona, nekadašnjeg igrača Olimpijakosa Džoša Čildresa, Vila Mekdonalda, Markusa Vilijamsa i Džermejna Tejlora.

https://www.instagram.com/p/By56EL2iIvI/?utm_source=ig_embed

Bulut je nedavno bio gost redakcije B92.net i opširno je govorio o celoj avanturi, koja mu je, nažalost, odlukom FIBA, zasad ostaje nerealizovana.

“Ne može se odbiti taj poziv i prilika da podelim teren sa nekim dečačkim idolima. Krenulo je sve kada sam ja rekao da sam zainteresovan i došao sam na taj trening za draft, na kojem sam se dobro pokazao. Bilo mi je zaista zanimljivo igrati basket sa svim tim ljudima, napraviti rivale od svojih nekih idola”, rekao je Novosađanin.

Momak koji je osvojio praktično sve što može da osvoji u svom sportu je tada novinarima B92.net rekao da mu je prilika za igranje u BIG3 ligi dala novu motivaciju.

“Ovo što mi se desilo me je jako motivisalo. Postoji to neko emotivno pražnjenje, pogotovo nakon sezone koju smo imali prošle godine. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti i onda dolaziš do toga da se pitaš šta sad? Ovo mi je bila motivacija i izazov da nastavim da treniram. Moja ambicija je da ne samo da se merim sa najboljim igračima, već da budem bolji od njih. Da objedinim titule i da, što se kaže, budem nesporni šampion”. Da li je ovo basket pandan NBA ligi? Zavisi od mišljenja, FIBA govori da je to amaterizam, a BIG3 govori za FIBA da je amaterizam. Tu se trenutno stvara rivalstvo. Za mene BIG3 jeste na neki način NBA liga. Podseća me na taj neki dečački san koji sam imao kad sam počeo da treniram košarku, kada sam hteo da idem u NBA. Ja sam izabrao 3 na 3, pa da kažemo da je ovo moj NBA”, istakao je Bulut.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare