Nevjerovatni stakleni iglui u Finskoj nude najbolji pogled na očaravajuće polarno svjetlo - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Nevjerovatni stakleni iglui u Finskoj nude najbolji pogled na očaravajuće polarno svjetlo

Vidjeti polarnu svjetlost je iskustvo, koje se dešava možda jednom u životu. Očaravajući talasi najljepših boja, prelijepi prizori teško se mogu posmatrati sa prave lokacije.

Srećom, “Off the Map Travel” obavlja sav težak posao umjesto tebe. Nude širok izbor planova putovanja i iskustava, uključujući i onaj koji pruža najbolje mjesto za gledanje polarnog svjetla iz udobnosti vlastitog kreveta. Tako je, možeš ostati u udobnosti kreveta, dok posmatraš prekrasnu auroru borealis, ispod kupolastog krova nevjerovatnog staklenog iglua u Kilpisjärviju u Finskoj.

Foto: instagram.com/offthemaptravel

Budući da pojava polarnog svjetla može biti prilično nepredvidljiva, ove kabine pružaju najbolju priliku da se sve dobro vidi u svakom trenutku. Imaju čak i crvenu vanjsku rasvjetu, tako da rasvjeta u iglu-u ne utiče na spektakularan pogled.

Foto: instagram.com/offthemaptravel

Ukoliko se neko odluči za ovakvo putovanje i avanturu, pored predivnih prizora polarnog svjetla i boravka u iglu-u, moguće je uživati u drugim avanturama poput sanjkanja sa haskijima, vožnje saonicama sa sobovima, vožnje motornim saonicama, itd.

Foto: instagram.com/offthemaptravel

Danas objavljeno

Toking heds se plašili zatvora u Jugoslaviji

Vanja A

Brus Vilis postao prvi glumac koji je prodao prava na svog “digitalnog blizanca”

Vanja A

Vila bivše SFRJ u Njujorku prodata za 50 miliona dolara

Zeljka

Ostavite komentar