Nevjerovatan TRIK sa limunom: Ostavite ga noću pored kreveta - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Nevjerovatan TRIK sa limunom: Ostavite ga noću pored kreveta

Osim što naše telo okrepi vitaminima, limun ima i druga lekovita svojstva

Da li ste znali daupravo limun može da utiče na raspoloženje i pomogne u lečenju depresije i anksioznosti?

Tajna njegove lekovitosti leži u kori.

Aroma limuna sadrži antiseptička svojstva, koja mogu da utiču na stanje vašeg uma. To znači da aroma ploda može da vam pomogne da iskusite manje naleta depresije i napada anksioznosti, a stvara i pozitivnu atmosferu u prostoriji.

Jedina stvar koja vam je potrebna za ovaj trik jeste par limunova.

Odsecite gornji deo jednog limuna i stavite ga uspravno, sa isečenim komadićem. Zatim uzmite oštar nož i zasecite plod u oba smera, ali vodite računa da ne presečete delove u potpunosti. Iseckajte limun u činiju pored kreveta i pustite aromu da radi svoj posao. Ako želite da ovaj trik bude još efektniji, u svaki ugao sobe možete staviti činiju sa isečenim limunom.

Rezultat je zagarantovan: Već prvog jutra probudićete se napunjeni energijom, relaksiraniji, spremni za novi dan i nove pobede.

Ako vam osećaj opuštenosti i manjka anksioznosti nije dovoljan razlog da isprobate ovaj trik, imamo još jednu korist za vas. Udisanje citrusne arome žutog voća stimuliše vašu mentalnu aktivnost. Postajete koncentrisaniji kada svakim danom osećate miris ove arome i pamćenje će vam se takođe poboljšati. Donošenje limuna na radno mesto je takođe dobra ideja, jer ljudi prave manje grešaka i rade efikasnije kada je miris limuna prisutan svuda unaokolo.

novosti.rs

Danas objavljeno

Neobični finger food za prste polizati

Vanja A

Sve što niste znali o alopeciji, opadanju kose na koje nisu imuni ni poznati

Vanja A

U čemu je tajna savršenih knedli za supu

Vanja A

Ostavite komentar