10. Augusta 2022.

Neviđeni haos u reprezentaciji protiv koje Srbija igra na Evrobasketu

Big Portal

Nastavljen je haos u poljskoj reprezentaciji koji je započet svađom između kapitena Mateuša Ponitke i bivšeg NBA košarkaša Marćina Gortata.

Ponitka je pre nekoliko meseci bio napadnut što se vratio u Zenit iz Sankt Peterburga, uprkos ratu koji je započela Rusija u Ukrajini.

Ovoga puta stvar je još gora, pošto je Marsel Ponitka za poljske medije izjavio da ga je brat uklonio iz reprezentacije.

Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu”, rekao je Marsel koji nije igrao u nedavnom FIBA prozoru i neće igrati na Evrobasketu.

“Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara”
, dodao je mlađi Ponitka.

Uprkos ovoj situaciji, Marsel i dalje želi da igra sa bratom.

“Da, naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije”.

Srbija igra protiv Poljaka poslednju utakmicu u grupnoj fazi, 8. septembra. Pored Poljske, u grupi sa Srbijom je Finska, Češka, Holandija i Izrael.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare