8. Novembra 2021.

Nevakcinisani sportisti mogu u Austriju

Big Portal

Iako je austrijska vlada donela odluku o pooštravanju epidemioloških mera, koje predvidjaju “2G” pravilo, odnosno pristup objektima zabavnog, sportskog i kulturnog karaktera samo za vakcinisane ili one koji su preležali kovid-19, profesionalni sportisti i dalje ne moraju da budu vakcinisani.

Austrijski vicekancelar i ministar sporta Verner Kogler je objasnio da se za profesionalne sportiste primenjuju ista pravila kao i za zaposlene, za koje na radnom mestu važi “3G” pravilo, a to znači da na posao mogu da dodju i sa negativnim testom.

“Nisam za to da nasilno teramo na vakcinaciju. Radi se o značajnoj ličnoj odluci koja se tiče sopstvenog tela. To mora važiti i za sportiste”, objasnio je on.

Njemu je normalno da, na primer, skijaš koji nije vakcinisan u gondoli sedi zajedno sa vakcinisanima, jer je to, dodaje, isto kao što u kafani vakcinisanog gosta može da uslužuje nevakcinisano osoblje.

Kogler objašnjava da to proizilazi iz slobode obavljanja posla, kao i zbog nedovoljno raspoložive radne snage sa čime se suočavaju firme u Austriji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare