Nevakcinisani predsjednik s parčetom pice, na ulici - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nevakcinisani predsjednik s parčetom pice, na ulici

Nevakcinisani šefovi država koji ove nedelje prisustvuju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija najverovatnije će morati da se zadovolje komadom pice na ulici.

Prema pravilima, na bogatu večeru u njujorškim restoranima moći će da idu samo oni koji su se vakcinisali.

Upravo tako je, s parčetom pice na ulici, prve noći u Njujorku večerao brazilski predsednik Žair Bolsonaro koji nije vakcinisan, prenosi Rojters.

Dva ministra iz njegovog kabineta, koja su deo brazilske delegacije, objavila su u nedelju uveče fotografiju Bolsonara koji sa pomoćnicima jede kriške pice na njujorškom šetalištu.

Bolsonarove pristalice pohvalile su ovaj potez kao neobaveznu “jednostavnost” njihovog lidera, koji se odlučio da večera na ulici u blizini hotela na Menhetnu u kojem odseda.

Brazilski populistički lider, koji se hvalio da nije vakcinisan pre odlaska u Njujork, poručio je da je njegov imunološki sistem dovoljno jak da se odbrani od koronavirusa.

Na pitanje britanskog premijera Borisa Džonsona na sastanku u ponedeljak da li je vakcinisan, Bolsonaro je odgovorio: “Ne. Ne još.”

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio apelovao je na svetske lidere da se vakcinišu pre nego što uzmu učesće u debati na Generalnoj skupštini UN.

Kancelarija gradonačelnika ranije je saopštila da će svi učesnici debate morati da poseduju dokaz o vakcinaciji kako bi ušli u salu za debate, koja je klasifikovana kao kongresni centar.

Brazilska misija pri UN odbila je da komentariše izveštaje da je jedan njihov diplomata bio pozitivan na testiranju u Njujorku. Portparol UN Stefan Dižarik je izjavio da su u vezi sa time u kontaktu sa brazilskom misijom.

Bolsonaro će biti prvi šef države koji će se danas govoriti na generalnoj debati godišnjeg zasedanja Generalna skupštine UN.

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar