29. Novembra 2021.

Neuporedivi, ali ipak predmet rasprave – Denzel Vošington ili Vil Smit?

Big Portal

Podsetimo, Vil Smit je u novom filmu “King Richard”, biografskoj drami o ocu Serene i Venus Vilijams, dobio odlične kritike za tumačenje tog lika, nakon čega je usledilo i pitanje jednog korisnika Tvitera: Denzel Vošington ili Vil Smit?

https://www.instagram.com/tv/CWjVeXUBtaK/?utm_source=ig_web_copy_link

Pre svega, putanja u karijerama oba glumca bila je veoma različita. Vil Smit je počeo kao hip-hop umetnik, a zatim je prešao u glumu kao zvezda sitkoma pre nego što se etablirao kao glavni u blokbasteru.

Početak Denzela Vošingtona bio je u pozorištu, nakon čega je usledio veliki prodor na TV-u dok je istovremeno postavljao temelje za impresivnu filmsku karijeru.

Uprkos razlikama, fanovima na Tviteru nije bilo teško da se odluče ko je legendarniji od njih dvojice – Denzel.

“Da se razumemo, fan sam obojice, ali ovo čak i nije legitimno pitanje jer jedan je Denzel Vošington, a drugi nije”, napisao je jedan Tviteraš.

https://twitter.com/RICHARDLNEWBY/status/1462283415286394881

Denzel ima devet nominacija za Oskara i dva osvojena – za najboljeg sporednog glumca u “Glory” i za najboljeg glumca u krimi trileru “Training Day”. On je tip glumca koji igra fudbalskog trenera podjednako ubedljivo kao i Šekspira, čime se može pohvaliti mali broj glumaca.

Međutim, jedan korisnik Tvitera pristupio je debati iz drugačijeg ugla: “Ovo može izgledati kao da umanjuje talenat Vila Smita, ali takođe svedoči o njegovoj moći da nam je prepoznatljiv”.

Ni Smitova dostignuća u karijeri ne treba podceniti: dve nominacije za Oskara za najboljeg glumca – za filmove “Ali” i “The Pursuit for happynes”. Takođe, Smit ima devet nominacija za Gremi i tri osvojene nagrade, što govori o svestranosti njegove pojave.

https://www.instagram.com/p/CRmgvESt9lb/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f1cf881f-f314-45c9-9daa-df70dfa35c17

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare