15. Oktobra 2022.

Neuništivi Mercedes: Taksista ga vozi već 1,6 miliona kilometara

Big Portal

Bio obožavalac Mercedesa ili ne, gotovo svako će se složiti da je Mercedes W124 verovatno najbolji model nemačkog proizvođača po pitanju pouzdanosti, ako ne i najbolji auto iz svoje ere. Ako ništa, to će vam potvrditi brojni taksisti, koji su u ovim automobilima bez ikakvih problema prelazili pola miliona, a neki i više od miliona kilometara.

I pritom je apsolutno nebitno koji ste motor izabrali. Za razliku od, na primer, američkog maratonca, Forda Crown Victoria, ovde posao više nego solidno odrađuje i osnovni dvolitarski dizelaš.

Najbolji dokaz za to dolazi iz Albanije, gde je tamošnji taksista Luan Nina u Mercedesu iz 1993. godine uspeo da pređe gotovo 1,6 miliona kilometara. A da stvar bude još bolja, 70-godišnji taksista je automobil uvezao iz Nemačke pre 15 godina, i to sa nekih 600.000 km na satu.

A onda je nastavio da vozi prosečnim ritmom od oko 65.000 km godišnje. I u celom tom razdoblju imao je jedan jedini ozbiljan kvar, onaj sa zaptivkom glave motora.

Kako izveštava DW, ni taksista ni Mercedes ne razmišljaju o penziji.

Ukoliko poželite da se vozite u ovom automobilu, moraćete navratiti do Drača, drugog najvećeg albanskog grada, smeštenog na obali Jadranskog mora.

Inače, Mercedes je kao marka veoma popularan u Albaniji. Trenutno ih je 212.000 na tamošnjim putevima, odnosno svaki treći automobil u Albaniji nosi trokraku zvezdu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare