Netflix će navodno u narednih godinu dana ponuditi video igre - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Netflix će navodno u narednih godinu dana ponuditi video igre

Kompanija je angažovala bivšeg izvršnog direktora Oculus-a i EA da vodi njene napore u razvoju igara.

Netflix će u bliskoj budućnosti možda biti platforma za TV emisije, filmove i igre. Prema Bloomberg-u, kompanija je angažovala Mike-a Verdu-a, bivšeg izvršnog direktora Oculusa i EA, za potpredsednika razvoja igara. Verdu je bio potpredsednik igara i sadržaja proširene i virtuelne stvarnosti na Fejsbuku, gde je radio sa programerima za Oculus Rift, Quest and Go. Od 2017. do 2018. bio je i šef EA Mobile-a i nadgledao je studije, između ostalih, i na Ratovima zvezda: Galaxyi of Heroes, SimCity BuildIt, Plants vs. Zombies i Sims Free Play.

Kompanija će navodno izgraditi svoj gejming tim u narednim mesecima kako bi mogla da počne da nudi igre za striming u narednih godinu dana. Netflix nije baš neiskusan u tom području i ranije razvijao igre zasnovane na njegovim popularnim emisijama. Međutim, te naslove je objavio na mobilnim uređajima i konzolama – Bloomberg kaže da kompanija neće praviti zasebnu platformu za svoje predstojeće video igre, već će ih učiniti dostupnim zajedno sa svojim emisijama i filmovima u svojoj kategoriji. Takođe, striming gigant navodno ne planira da dodatno naplaćuje pristup igrama, mada je nejasno da li će dodatni sadržaj dovesti do budućeg poskupljenja.

Dok se konkurenti pojavljuju i levo i desno, Netflix traži načine za rast i osigurava da ostane u prednosti u odnosu na konkurenciju, posebno na zasićenim tržištima poput SAD-a. Čini se da je dodavanje video igara na svoj repertoar odgovor na to.

Danas objavljeno

Gigabyte je prikazao Project Cielo – sopstveni modularni PC desktop sistem

Vanja A

Honor Play5 Youth Edition stiže do kraja oktobra

Vanja A

Raspberry Pi prvi put poskupio – razlog je globalna nestašica zaliha

Vanja A

Ostavite komentar