30. Augusta 2022.

Netflix će naplaćivati 7 do 9 USD mjesečno za pretplatu sa reklamama

Big Portal

Postojeći najjeftiniji paket će tako biti samo 99 centi skuplji od onog sa reklamama, i ostaće na 480p strimu. Za one koji ne prate, 1080p paket u SAD košta 15,49 USD, odnosno 9,99 eura kod nas i omogućava simultano gledanje za 2 ekrana. Cena za 4K+HDR paket je 19,99 dolara za 4 profila koji mogu simultano da gledaju sadržaj, odnosno 11,99 evra kod nas.

Naravno, Bloomberg napominje da se cene mogu menjati, ali verujemo da ako bude tako, Netflix će verovatno podići cene svih pretplata, tako da razlika bude osetna.

Za sada nema zvaničnih informacija o ceni pretplate sa oglasima. Međutim, priča se i da će se reklame pojavljivati pre i tokom emisija i filmova. Očigledno, Netflix planira da proda približno četiri minuta oglašavanja po satu, što je otprilike malo više nego što Google radi sa YouTube. Cilj ove pretplate nije jednostavno da korisnicima pruži pristupačniju opciju, već da se pronađu alternative za prihodovanje.

Deluje da gledaoci neće imati opciju da preskaču oglase ili pristupe kontrolama reprodukcije dok se reklame vrte. Međutim, Netflix planira da ograniči ciljane oglase i potrudi se da se oglasi ne ponavljaju previše.

Naravno, pretplata sa oglasima Netflix će takođe imati više ograničenja od skupih paketa. Netflix ne planira da dozvoli korisnicima da preuzimaju TV emisije i filmove, kako korisnici ne mogu da čuvaju sadržaj na svojim telefonima ili računarima.

Sve je u profitu

Razlog za novi nivo pretplate je povećanje profita i privlačenje više kupaca. Na kraju krajeva, kompanija je izgubila veliki broj svojih pretplatnika i nekome se u kancelariji upalila crvena lampica. Netflix, sa druge strane krivi deljenje naloge i konkurenciju, ali je činjenica da Netflix već dugo vremena ne menja svoj poslovni plan.

Microsoft će pomagati kompaniji Netflix sa svojom platformom za oglašavanje, a nadamo se da će cena Netflix paketa sa reklamama ostati na 7 dolara, što bi bila prednost u odnosu na Disney+ koji je nedavno predstavio svoj oglasni paket sa cenom od 7,99 dolara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare