13. Aprila 2022.

Netfliks uvodi novu opciju i biće izuzetno korisna

Big Portal

Nova funkcija će se pridružiti postojećim kontrolama “Lajk” i “Dislajk” koje već pomažu Netfliksu da razume šta da pokaže pojedinačnim pretplatnicima. Dupli lajk će omogućiti korisnicima da naznače da im se nešto zaista dopalo, a kompanija kaže da je to bila veoma tražena funkcija od strane korisnika.

“Članovi nikada nisu imali toliko sjajnih opcija za zabavu kao sada“, kaže Kristin Doig-Kardet, direktorka za inovacije proizvoda i iskustva personalizacije u Netfliksu, za The Verge.

“Mgućnost da pronađete emisije i filmove koje ćete voleti je zaista važno. Želimo da nastavimo sa time da Netflix bude mesto gde je najlakše izabrati nešto za gledanje”, dodala je ona.

Netfliks je napustio svoj sistem ocenjivanja sa pet zvezdica 2017. za sistem Lajk i Dislajk. Doig-Cardet kaže da korisnici nisu smatrali da je navođenje naslova koje vole i koje ne vole dovoljno, a novo dugme bi trebalo da pomogne pretplatnicima da se bolje snalaze u Netfliksovoj ogromnoj biblioteci serija i filmova nudeći im nijansiraniji način da im se dopadaju naslovi.

Još noviteta u 2022.

Ova platforma za striming trenutno pruža jedno od doživljaja koji se najviše fokusiraju na korisnike u striming prostoru i stalno testira nove funkcije i alate koji pomažu korisnicima da pronađu stvari za gledanje. Kompanija je uvela niz 10 najboljih 2020. godine, pokrenula funkciju Plai Something 2021. i naširoko je uvela mogućnost uređivanja reda “Nastavi sa gledanjem” na svim uređajima ranije ove godine. Prema Doig-Cardetu, korisnici mogu očekivati da vide više alata i funkcija za prilagođavanje koji dolaze.

“Nadamo se da ćemo okončati zamor od izbora novim funkcijama koje dodajemo ove godine,“ kaže Christine Doig-Cardet. “To je veliki deo onoga u šta želimo da ulažemo — pružajući te mehanizme da vratimo više kontrole korisniku kako bismo pomogli da svoje iskustvo prilagodi njihovom ličnom ukusu.”

Novo dugme Dupli lajk se može naći pored dugmadi Lajk i Dislajk na Netfliksovim veb, TV, Android i iOS interfejsima od juče.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare