Netanjahu brani svoju suprugu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Netanjahu brani svoju suprugu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio da je njegova supruga osuđena za krivično delo samo zato što je udata za njega. “Da nije moja supruga ne bi bilo istrage i niko ne bio pomišljao da je sudski goni”, rekao je sinoć Netanjahu nakon što je Sari Netanjahu izrečena novčana kazna od…

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio da je njegova supruga osuđena za krivično delo samo zato što je udata za njega.

“Da nije moja supruga ne bi bilo istrage i niko ne bio pomišljao da je sudski goni”, rekao je sinoć Netanjahu nakon što je Sari Netanjahu izrečena novčana kazna od oko 15.000 dolara za zloupotrebu državnih fondova.

Jerusalimski okružni sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je ona potpisala sa tužilaštvom povodom optužbi da je zloupotrebila oko 100.000 dolara državnog novca na preskupa jela.

Netanjahu je rekao da je juče okončano četiri godine “ludog lova na veštice” zbog “naručenih jela”.

“Imam puno poštovanje za sudove. Predsednik jerusalimskog okružnog suda je bio u pravu kada je rekao da je Sari nepoznat svet kriminala i da nije umešana ni u kakvu prevaru”, rekao je izraelski lider.

Sara Netanjahu je prošle godine bila optužena za prevaru i zloupotrebu poverenja.

Na osnovu sporazuma je priznala manje optužbe i smanjila prekomerne troškove na 50.000 dolara.

Premijer Izraela Netanjahu suočen je sa pretnjom optužnice za odvojene slučajeve korupcije.

On je rekao sinoć i da je njegova supruga odlučila da ne bude prisutna kada se izriče presuda jer je “dovoljno patila”.

Jedan zvaničnik u Ministarstvu pravde je oštro kritikovao izjavu premijera, rekašvi da ona šalje “pogrešnu poruku javnosti i omalovažava pravosudni sistem”.

Taj anonimni zvaničnik je rekao da je premijer ignorisao otvoreno priznanje svoje supruge.

“Premijer nastavlja da govori o navodnom naručivanju iako je Sara Netnjahu direktno priznala da je naručivala mnoga jela iz ekskluzivnih restorana i mnogo puta dovodila glavne kuvare iz restorana”, rekao je taj zvaničnik, dodavši da je premijer rekao da poštuje sud ali da u potpunosti ignoriše presudu.

Kancelarija državnog tužioca je navela da će supruga premijera platiti dodatne kazne kako bi se zatvorio slučaj u kojem se optužuje da je naručivala jela iz luksuznih restorana iako je u zvaničnoj rezidenciji bio za stalno zaposlen kuvar.

(Beta)

Danas objavljeno

Rusi izbodeni u Istanbulu

M.

Potres kod Zadra

M.

Eksplozija u firmi u Goraždu, muškarac povrijeđen

M.

Ostavite komentar