19. Decembra 2020.

Nestašica važnih dijelova, VW smanjio proizvodnju

Big Portal

Kako se navodi, to je posljedica poremećaja tokom pandemije.

Naime, VW, proizvođač automobila sa sjedištem u Volfsburgu, rekao je da su fabrike poluprovodnika preusmerile proizvodnju na potrošačku elektroniku, te nema komponenti za automobilsku industriju koja se oporavlja od poremećaja tokom pandemije, uključujući Grupu VW, ali sada nema elektronskih komponenti potrebnih za sklapanje automobila, piše u saopštenju te kompanije.

Nestašica će uticati na proizvodnju u kineskim, sjevernoameričkim i evropskim pogonima tokom prvog kvartala 2021. godine, saopštila je njemačka kompanija i dodala da se to odnosi na sve modele zasnovane na modularnoj platformi: Volkswagene, komercijalna vozila, Škode, SEAT i u ograničenoj mjeri na Audije.

Murat Aksel, direktor kompanije VW za nabavke, rekao je da “radimo sve što je u našoj moći da smanjimo zaostatak proizvodnje i osiguramo da se što brže nastave normalne isporuke kupcima”. Prodaja automobila u svijetu je naglo opala tokom prvog talasa pandemije u aprilu, ali se kasnije privremeno oporavila.

Prodaja u Evropi za 11 mjeseci ove godine opala je za 25,5odsto u odnosu na isti period prošle godine. U septembru se prodaja vratila na rast od 3,1 odsto u odnosu na septembar 2019, ali je ponovo pala, pošto su zaoštrene mjere usljed ponovnog povećanja broja zaraženih širom svijeta.

Tako je novembarska prodaja automobila u svijetu iznosila samo 12 odsto prodaje u istom mjesecu godinu dana ranije.

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare