Nestašica materijala – kriza u lancu snabdijevanja - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Nestašica materijala – kriza u lancu snabdijevanja

Ako ste se pitali zašto su se vremena isporuke u poslednje vreme odužila, postoji dobar razlog za to.

Naime, nedostatak određenih sirovih materija je prema dostupnim navodima, uticao na lanac snabdevanja ABS sistema za motocikle.

Kako navodi francuski portal Moto-Station, pojedini proizvođači opereme su prijavili probleme u isporukama ABS senzora. Razlog za to, kao što smo pomenuli, nedostatak sirovih materijala, ali i određenih vrsta metala i legura.

Kao rezultat ove nestašice, pojedini proizvođači koji zavise od drugih firmi za komponente i delove, menjaju svoje rasporede kako bi uspeli da se prilagode situaciji. Međutim, usled toga dolazi do povećanja vremena za isporuke, naročito kod brendova srednje i više klase i modela koji dosta zavise od ABS senzora.

Tu je i činjenica da većina dodatnih sistema, kao kontrola proklizavanja elektronska kontrola stabilnosti, zahteva podatke od ABS modula, što pojačava značaj ovih komponenti.

Uzrok celokupne situacije nije jasno naznačen, mada mnogi veruju da je u pitanju posledica prošlogodišnje blodake Sueckog kanala, a ne treba zaboraviti ni pandemiju virusa korona. Takođe nije poznato ni koliko bi celokupna situacija mogla da potraje.

Kako se polako ukidaju ograničenja prouzrokovana pandemijom, broj zaposlenih u fabrikama polako raste. Nadajmo se da ova kriza neće dugo potrajati. Podjednako će izgubiti i proizvođači i kupci, piše Moto-berza.

Danas objavljeno

Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Vanja A

Abarth Classiche odjeljenje slavi 100 godina staze Fiatom 500 restomod

Vanja A

Kolike su maksimalne dozvoljene brzine na putevima Evrope?

Vanja A

Ostavite komentar