Nestašica čipova će biti blaža od sledeće godine? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nestašica čipova će biti blaža od sledeće godine?

Zvaničnik Qualcomma veruje da će situacija na tržištu čipova biti bolje od 2022. godine.

U jeku aktuelnog nedostatka poluprovodnika, koji muči različite industrije širom sveta, Kristijano Amon – izvršni direktor kompanije Qualcomm, objavio je zanimljive informacije i dao nam tračak nade.

Prema navodima Amona, globalna nestašica čipova se polako smanjuje i očekuje se da će se situacija poboljšati tokom sledeće godine.

“Snabdevanje se poboljšalo tokom ove godine u odnosu na 2020. i očekuje se da će se situacija biti još bolja 2022. godine”, istakao je Amon.

Ova izjava, data 2. decembra, je u suprotnosti sa izjavama koje je ranije dao Pat Gelsinger, izvršni direktor Intela, koji očekuje da će se globalni nedostatak čipova nastaviti do 2023. Istovremeno, izvršni direktor Arm-a Simon Segars upozorio je da se očekuje da će dituacija biti još gora nego što je sada.

Zbog nestašice čipova širom sveta, proizvođači telefona nisu bili u mogućnosti da nabave dovoljno čipova za svoje uređaje i zadovolje potražnju tržišta. Ipak, neki proizvođači čipova, koa što je MediaTek, su zabeležili rast svog tržišnog udela.

Danas objavljeno

Whatsapp navodno testira veb verifikaciju u dva koraka, pozadinu za ćaskanje za glasovne pozive

Vanja A

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Vanja A

Predstojeći iMac Pro će imati nadograđeni M1 Max čipset sa 12 CPU

Vanja A

Ostavite komentar