Nesreća u rudniku "Soko"; Poginulo osam rudara, povrijeđeno 18 - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Nesreća u rudniku “Soko”; Poginulo osam rudara, povrijeđeno 18

Osam rudara jutros je poginulo, od kojih najmlađi ima 21 godinu, a najstariji 59, dok ih je 18 povrijeđeno u nesreći u rudniku uglja “Soko” kod Sokobanje, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Ministar rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posjetila je ovaj rudnik i izrazila saučešće porodicama stradalih, te poručila da će im država pomoći koliko god je moguće.

  • Ovo je težak trenutak za sve ljude koji su ovdje, ali i za sve nas. Inspekcija, policija i svi nadležni organi su na licu mesta i rade sve što je neophodno da bismo nakon istrage znali tačne uzroke tragedije – rekla je Mihajlovićeva.

Direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica” Saša Spasić rekao je da se rudarska nesreća dogodila nešto poslije 4.00 časa u dijelu ležišta rudnika istočnog polja u trećoj smjeni, prilikom redovnih radova na eksploataciji uglja.

  • Prema još nezvaničnim informacijama, došlo je do zarušavanja uglja u otkopnoj komori VE 3/1 i naglog prodora metana u radni prostor. Izražavam saučešće porodicama nastradalih rudara, tu smo za njih u bilo kom momentu – rekao je Spasić.

Direktor rudnika “Soko” Drago Milinković rekao je da je rudnik izgubio osam vrijednih radnika i izrazio saučešće porodicama stradalih rudara.

  • Mjere bezbjednosti koje preduzimamo u rudniku su na najvišem nivou, ali ovog puta se desilo naglo izdvajanje metana i nismo ništa mogli da uradimo – rekao je Milinković.

Direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić rekao je da radnici Aleksinačkih rudnika izvode radove u rudniku “Soko” i dio su ovog kolektiva.

  • Mjere se maksimalno poštuju, ali su ovo situacije koje je nemoguće predvidjeti – rekao je Denić.

Danas objavljeno

Podnesen izvještaj protiv v.d. direktora Republičkog zavoda za geološka istraživanja

M.

Ankara pregovara sa Moskvom i Kijevom o otvaranju koridora

M.

Moskva optužila Vašington: Pokušaj da od NATO naprave svjetskog policajca

M.

Ostavite komentar